Командний ЧЄ з легкої атлетики: Україна шоста, Смелик переміг на 200 метрів

Командний ЧЄ з легкої атлетики: Україна шоста, Смелик переміг на 200 метрів

Укрінформ
Збірна України зберегла місце в елітному дивізіоні. 

У французькому Ліллі завершився командний чемпіонат Європи. Після не зовсім вдалого першого дня збірна України зуміла показали цілу низку високих результатів в другий змагань і посіла у підсумку високе шосте місце. Єдину перемогу серед українців другого дня святкував  Сергій Смелик на престижній дистанції 200 метрів. Про це повідомляє Укрінформ.

Відзначимо, що Сергій Смелик виграв двохсотметрівку з кращим результатом сезону – 20.53. Позаду себе українець залишив сильних спринтерів  - Павела Маслака з Чехії та француза Мікаела-Меба Зезе.

В призерах другого дня опинились ще кілька українських легкоатлетів. Особливо відзначимо Юлію Шматенко, яка сенсаційно фінішувала другою на стаєрській дистанції 5000 м. «Срібло» також здобула наша жіноча четвірка в естафеті 4 по 400 м.  

Третє місце в бігу на 100 м з бар’єрами посіла Анна Плотіцина. Третій результат у стрибках в довжину (6.43 м) показала Марина Бех. Наталя Прищепа фінішувала третьою в бігу на 1500м.

Збірна України набрала 236,5 очок і посіла 6 місце з 11 команд. Переможцем командного ЧЄ стала збірна Німеччини. Друге місце у Польщі, третє – у Франції. Залишили елітний дивізіон команди Білорусі і Нідерландів.

Нагадаємо, що в перший день чемпіонату перемогу здобула Ольга Ляхова, яка блискуче пробігла 800 м. Мала перемагати і Ольга Земляк на 400 метрах, але вона несподівано поступилася на фініші голландці Лізанні де Вітте. Треті місця посіли: Альона Шамотіна (молот), Олена Колісниченко (400 м з бар’єрами), жіноча четвірка в естафеті 4 по 100 м.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-