ФФУ: «Десні» не дали атестат через проблеми з фінансовою звітністю

ФФУ: «Десні» не дали атестат через проблеми з фінансовою звітністю

Укрінформ
Згідно з документами, в «Десні» працює 7 чоловік, а зарплата футболісті 2 тисячі гривень. 

Голова адміністративного підрозділу по атестації футбольних клубів ФФУ Сергій Задиран розповів про причини, які не дозволили чернігівській «Десні» отримати атестат на участь в Прем'єр-лізі (УПЛ) на наступний сезон. Про це повідомляє Sport Arena.

Вчора стало відомо, що «Десна» не отримала атестат на наступний сезон, тому не зможе взяти участь в Прем'єр-лізі. У той же час шанс зайняти місце «Десни» отримав «Верес» з Рівного, який посів третє місце в Першій лізі.

«Десна» не отримала атестат, тому що не змогла виконати вимоги певних статей Регламенту з атестації футбольних клубів Прем'єр-ліги», - пояснив Задиран.

«Десні» не дали дозвіл на участь в УПЛ через проблеми з фінансовою звітністю . Як розповів Задиран, «Десна» надала документи, де зарплатний фонд клубу становить усього 130 тисяч гривень (зарплата футболістів 2 тисячі гривень на місяць). Крім того, так і немає точної інформації щодо роботи клубу (офіційно в «Десні» працює всього 7 чоловік) і не надано гарантій того, що клуб зможе стабільно фінансуватися протягом наступного сезону.

За словами Задирана, представники «Десни» ігнорували постанови комітетів і ніяк не могли розібратися у вимогах. «Одного разу на комітет приїхав представник клубу, який тільки вчора був прийнятий на роботу», - сказав він.

Відомо, що обурені рішенням не давати їх клубу атестацію уболівальники «Десни» прибули до Києва. Вони пікетували Будинок футболу. А потім вирушили на зустріч представників Прем'єр-ліги, де сьогодні затвердять  список учасників УПЛ на наступний сезон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-