У Запоріжжі відбудеться футбольний матч пам'яті Валерія Лобановського

У Запоріжжі відбудеться футбольний матч пам'яті Валерія Лобановського

Укрінформ
У Запоріжжі 14 травня відбудеться товариський футбольний матч між ветеранами запорізького «Металургу» і «Дніпра» в пам'ять про легендарного тренера Валерія Лобановського.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької мерії.   

«Матч буде присвячений пам'яті відомого футболіста, великого тренера Валерія Васильовича Лобановського, ім'я якого золотими літерами вписане в історію не лише українського, але і світового футболу. У матчі планують взяти участь багато відомих футболістів «Металургу» і «Дніпра», які зробили значний внесок у розвиток українського футболу. Вхід вільний», - повідомляє прес-служба.

Офіційної інформації про те, хто саме з ветеранів «Металургу» і «Дніпра» братиме участь у товариському матчі наразі немає. Матч розпочнеться 14 травня о 14:00 на стадіоні «Славутич-арена».

Валерій Лобановський - відомий футболіст і легендарний футбольний тренер. Багаторічний наставник київського «Динамо», який двічі привів команду до перемоги у Кубку володарів кубків. Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віце-чемпіоном Європи 1988. Головний тренер збірної України у 2000-2001 роках. Лобановський входить до списку 50 найкращих тренерів за останні 50 років за версією World Soccer та до списку найкращих тренерів за версією The Times. Включений УЄФА до списку десяти найвидатніших тренерів європейського футболу з моменту створення організації.

7 травня 2002 року у Лобановського на матчі у Запоріжжі стався інсульт. Його доставили до лікарні, обстежували і лікували консервативно. У ніч 11 травня стався повторний інсульт. 13 травня 2002 року Лобановський помер. 15 травня 2002 року йому було посмертно присвоєно звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-