Герої спортивного року: Кличко оголосив ім'я

Герої спортивного року: Кличко оголосив ім'я "Олімпійської надії України"

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії "Герої спортивного року-2016" та разом з Олімпійською чемпіонкою Іриною Мерлені оголосив переможницю у номінації "Олімпійська надія України", якою стала біатлоністка Христина Дмитренко.

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови.

"Сьогодні ми підбиваємо підсумки спортивного року і відзначаємо досягнення тих спортсменів, які, не зважаючи на складні умови, показали прекрасні результати, продемонстрували силу духу, волю до перемоги. Завдяки їхній наполегливій праці не раз лунав переможний український гімн та піднімався український прапор. Вони представляли не тільки себе, а в першу чергу - нашу країну", - сказав Кличко.

Він наголосив, що дуже важливо вшановувати не тільки роботу спортсменів, а й тренерів, менеджерів, завдяки роботі яких були досягнуті великі перемоги для України. 

Кличко зазначив, що з 11 нагород, які завоювала збірна команда України на Олімпіаді в Ріо, - 7 нагород здобули спортсмени-кияни. "Тому ми як столична влада відзначили переможців-олімпійців. Кожному спортсменові, який завоював з 1 по 6 місце, і їх тренерам місто виділило грошову винагороду. Крім того, ми ухвалили рішення про поліпшення житлових умов спортсменам і тренерам. А також виділимо і земельні ділянки", - розповів Кличко.

Мер Києва додав, що на ХV літніх Паралімпійських іграх в Ріо спортсмени-кияни завоювали 5 нагород, з яких 3 - золоті. "Кожному з призерів виділено грошову винагороду і ми також розглядаємо можливість поліпшення житлових умов нашим паралімпійцям", - сказав міський голова.

"Герої спортивного року" – одна з найголовніших спортивних подій, свято, яке щороку збирає Олімпійських чемпіонів і призерів всіх часів. Церемонія, яку проводять з 2007 року, включає в себе 10 номінацій, серед яких, зокрема, найкращі спортсмен та спортсменка року, найкращий тренер року, найкраща команда року, Олімпійська надія України та інші.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-