Шевченко: Україна, незважаючи на поразку у Загребі, рухається вперед

Шевченко: Україна, незважаючи на поразку у Загребі, рухається вперед

Укрінформ
Головний тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко прокоментував підсумки відбіркового матчу з командою Хорватії у кваліфікації чемпіонату світу-2018.

Як відзначив наставник "синьо-жовтих", незважаючи на результат поєдинку (0:1), у нього є підстави з оптимізмом дивитися у майбутнє, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

"Гра складалася з епізодів. Коли у певній фазі гри у суперника була перевага, він її реалізував. Це те, що не вдалося нам. Результат негативний, але з точки зору гри, яку показали команда та футболісти, у нас є підстави з оптимізмом дивитися вперед. Збірна Хорватії отримала певну перевагу, але в нашій групі ще нічого не вирішено, й ми будемо боротися за вихід на чемпіонат світу", зазначив наставник української збірної..

Розповів керманич "синьо-жовтої" команди про план на поєдинок, зазначивши, що команда намагалася створювати різні фази гри в матчі.

"Часом нам вдавалося створити певний дискомфорт у найважливішій лінії хорватської команди. Часом - ні. Збірні України та Хорватії - різні команди за стилем гри, який, власне, визначають виконавці. У хорватській збірній є дуже сильні футболісти у середині поля. Ми добре вивчили суперника і розуміли, що саме так він буде діяти. Можливо, в перші 15 хвилин дещо розгубилися, але потім взяли гру під контроль. Ми грали в наш футбол, а моментами вдавалося діяти в манері, в якій я хотів би, щоб команда грала завжди. Тому й вийшла така цікава гра. У деяких моментах у збірної Хорватії була перевага в середині поля, а наша перевага, на яку ми й розраховували, була на флангах", - пояснив головний тренер "синьо-жовтих".

Що стосується пропущеного м'яча, то, як зазначив Шевченко, все вирішили один епізод і одна помилка.

"Недарма Модриіч і Ракітич грають у "Реалі" та "Барселоні". Саме вони і створили гольовий момент. Важко зараз давати оцінку, але секундна втрата уваги і призвела до голу. З іншого боку, це дуже класні футболісти, які можуть скористатися найменшим шансом. Ми ж свої можливості не реалізували. Хоча і до пропущеного голу у нас було кілька помилок", - констатував Андрій Шевченко.

За його словами, Микола Матвієнко, який дебютував в матчі проти Хорватії в національній збірній України, зіграв добре. Але місце у складі команди не гарантоване нікому - кожен футболіст зобов'язаний доводити свої претензії.

"Матвієнко, незважаючи на вік і перший матч у національній збірній, зіграв дуже добре. Це теж плюс для нас. У складі збірної ні для кого немає вільної вакансії. Ми спостерігаємо за кандидатами, плюс всі вони мають пройти тренувальний процес в складі команди. І тільки потім, оцінивши все, ми приймаємо рішення, включати футболіста до складу, чи ні", - зауважив головний тренер збірної України.

Вихід на поле Артема Бєседіна Шевченко обумовив необхідністю створити тиск на захисну лінію суперника, і, як показав хід подій на полі, такий крок був виправданий.

"Ми відчували, що маємо перевагу, тому під завісу матчу було доречно випустити другого форварда, аби створити тиск на лінію оборони суперника. Вважаю, що ми вчинили правильно, і у нас наприкінці матчу були моменти. Я все життя у футболі і знаю, що неможливо завжди вигравати. Але програвати можна по-різному. Ця поразка неприємна, але ми рухаємося вперед", - підсумував Андрій Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-