Музичук вийшла до півфіналу чемпіонату світу з шахів

Музичук вийшла до півфіналу чемпіонату світу з шахів

Укрінформ
Боротьбу за світову корону у Тегерані (Іран) українка Анна Музичук продовжила перемогою над Антоанетою Стефановою з Болгарії.

Після вчорашньої перемоги білими Музичук сьогодні на 43-му ході завершила другу партію чорними фігурами внічию, вигравши чвертьфінальне протистояння у Стефанової з рахунком 1,5:0,5, повідомляє Укрінформ.

Суперницею чинної чемпіонки світу з бліцу та рапіду Анни Музичук буде росіянка Олександра Костенюк, яка з таким же рахунком обіграла Ні Шіцюнь з Китаю.

В іншому півфіналі ЧС-2017 китаянка Тань Чжун І, яка несподівано виграла у своєї співвітчизниці, рейтинг-фавориту світової першості Цзюй Вэньзюнь (1,5:0,5) зустрінеться з кращою у парі Харіка Дронавалі - Нана Дзагнідзе. Індійська і грузинська шахістки обмінялися перемогами білими фігурами і завтра зіграють на тай-брейку.

Партії 1/2 фіналу пройдуть 23-25 лютого.

Жіночий чемпіонат світу проходить за нокаут-системою. У всіх раундах, крім шостого, фінального, суперниці грають дві класичні партії. У разі рівного рахунку проводяться партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграні чотири класичні партії.

Нагадаємо, чинною чемпіонкою світу є китаянка Хоу Іфань, яка відібрала корону у сестри Анни Музичук - Марії у березні 2016 року у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-