Маркевич пропонує замінити пенальті на булліти

Маркевич пропонує замінити пенальті на булліти

Укрінформ
Відомий український тренер підтримує ідею запровадити у футболі хокейні булліти. 

Куратор національних збірних України Мирон Маркевич підтримує деякі можливі реформи у футболі, які нещодавно запропонував легендарний Марко ван Бастен. Про це пише «Плюс Спорт».

«Я підтримую ідею запровадження післяматчевих буллітів (вихід гравця віч-на-віч з воротарем). Вони цікавіше та інформативніше, ніж пенальті. Але є одне велике питання. Яке рішення повинен прийняти суддя, якщо воротар під час виконання булліту зіб’є з ніг атакуючого гравця?  У такому випадку доведеться призначати пенальті чи виконати додатковий булліт. Якщо виберуть варіант з повторним буллітом, то воротарі почнуть ловити форвардів за ноги і просто збивати їх. Хоча в цілому ідея цікава», - розповів Маркевич.

«Також я підтримую ідею вилучення на п’ять чи десять хвилин за фол останньої надії. Дуже несправедливо, коли за одне порушення дають два покарання. Подобається ідея заборонити усі розмови з арбітром, окрім капітана. Потрібно боротися і з симулянтами. Вони занадто багато падають, імітують біль і цим гальмують ритм гри», - додав відомий український тренер.  

Нагадаємо, нещодавно Марко ван Бастен, який працює технічним директором ФІФА, запропонував низку радикальних реформ у футболі. Серед них – відміна офсайду (правило «поза грою») і додаткового часу, заміна післяматчевих пенальті на булліти, поділ матчу не на тайми, а на чверті, вилучення гравця на 10 хвилин (так звана, «помаранчева картка»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-