РІО-2016. День 1. Текстова трансляція. Верняєв йде на золото!

РІО-2016. День 1. Текстова трансляція. Верняєв йде на золото!

Оновлено
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) сьогодні, 6 серпня, розіграють перші 12 із 306 комплектів нагород ХХХІ літньої Олімпіади.

Вітаємо, друзі! Події літньої Олімпіади в Ріо, головного спортивного дійства планети, розпочалися!

У кого з українців цього дня медальні шанси? Насамперед, це фехтувальниця Яна Шемякіна та стрілок Олег Омельчук. Також вболіватимемо за Марину Черняк (дзюдо), Андрія Гривка (велоспорт), Юлію Паратову (важка атлетика). 

************

05.50 – Ну, що підведемо підсумки першого змагального дня на Олімпіаді. Щодо українців, то відзначимо успіх гімнаста Олега Верняєва та тенісистки Еліни Світоліної. Більшого чекали від фехтувальниці Яни Шемякіної, стрільця Олега Омельчука, важкоатлетки Юлії Паратової, які не справдили наші медальні надії. Що стосується Олімпіади в цілому, то тут було все: світові рекорди у плаванні (Хоссу, жіноча збірна Австралії та Піті), сенсаційні чемпіони у стрільбі і фантастична за драматизмом перемога у груповій велогонці бельгійця ван Авермата. З вами був Святослав Василик, до наступного дня Ріо-2016!

05.40 – Останній комплект нагород на сьогодні розіграли у жіночій естафеті 4х100 м вільним стилем. Золоті медалі в активі четвірки з Австралії, яка перемогла зі світовим рекордом. Лише друга команда США на чолі з Кеті Ледекі. Третє місце у Канади.

05.00 – Угорка Катінка Хоссу перемогла на дистанції 400 м комплексним плаванням з фантастичним світовим рекордом – 4.26,36! Срібло на цій дистанції здобула Медлайн Дірадо зі США, бронзу – іспанка Мірея Бельмонте Гарсія

04.45 – А ось і перша несподіванка в олімпійському басейні. На дистанції 400 м вільним стилем переміг австралієць Мак Хортон. Він випередив фаворита Сунь Яна з Китая, який прийшов лише другим. Бронза у Габріеле Детті з Італії. Той обійшов сильний плавців зі США та Великобританії. 

04.30 – Розпочалися фінальні запливи у плавців і вже є перший чемпіон. Японець Косуке Хагіно став найшвидшим на дистанції 400 м комплексним плаванням. Американець Чейз Каліч фінішував другим, а третім був Дайя Сето з Японії. 

03.40 – Сопіта Танасан з Таїланду перша чемпіонка Ріо у важкій атлетиці. У ваговій категорії до 48 кг Танасан набрала у сумі 200 кг. Срібло виборола Шрі Вануні Агустіані (Індонезія) – 192 кг. Бронза у японки Хіромі Міяке – 188 кг.

03.25 – Українець Олег Верняєв лідирує після першого дня змагань в абсолютній першості серед гімнастів! В його активі сума в 91,9 очок. Верняєв випереджає головного фаворита олімпійського чемпіона Кохеї Учімуру з Японії, який набрав 90,4 очок. Також чоловіча збірна України вийшла до фіналу командної першості, посівши сьоме місце. У першій трійці наразі гімнасти Китаю, США та Росії.

03.00 – Легко і невимушено зіркова збірна США розпочала баскетбольний турнір. 119:62 – з таким рахунком Dream Team знищила китайців. Найбільше очок набрали Кевін Дюрант (25) і Демаркус Казінс (17).

02.50 – Дуже швидко наша Юлія Паратова вибуває з боротьба за медалі. Українська важкоатлетка провалила другу вправу – поштовх, піднявши лише 95 кг. Ще до появи найсильніших Паратова відкотилась вже на 6 сумарне місце. Отже, в перший змагальний день Олімпіади Україна залишилась без нагород. 

02.30 – Наша важкоатлетка Юлія Паратова йде четвертою після першої вправи у категорії до 48 кг. У ривку вона зафіксувала 84 кг. А лідирує Танасан з Таїланду – 92 кг. Паратова, яка раніше виступала у більш важкій категорії, має реальні шанси на медаль. Тож, вболіваємо за Юлю!

01:45 – А це головний претендент на краще фото дня. 

01:35 – У ці хвилини баскетбольна збірна США проводить свій перший матч на олімпійському турнірі. Суперники Dream Team – китайці наразі не здатні скласти їм гідного опору. Зірки НБА грають у своє задоволення – було 30:10, а вже 42:18 на їх користь. 

01.15 – Жіноча збірна США з футболу перемагає другий матч поспіль і виборює путівку до чвертьфіналу. Сьогодні американки обіграли Францію 1:0. Серед тих, хто доклав своїх зусиль до цього воротар американок Хоуп Соло, яка другий матч поспіль зіграла на нуль. Також до чвертьфіналу вже вийшла збірна Канади. 

00.40 - Китай на цю мить здобув найбільше медалей на Олімпіаді – 4. При цьому команда «Піднебесної» в загальному медальному заліку займає лише 8 місце. 3 з 4 китайських медалей бронзові, одна срібна. А перша трійка медалістів поки виглядає так: 1.США - 1 золото, 1 срібло; 1.Південна Корея - 1 золото, 1 срібло; 3.Аргентина, Бельгія, Угорщина, В’єтнам, Росія - 1 золото.

00.10 – Угорка Емеше Сас стала чемпіонкою Ріо у фехтуванні на шпагах. У драматичному фіналі Сас обіграла італійку Розеллу Фьямінго 15:13. Бронза у китаянки Сунь Івень. Нагадаємо, серед претенденток на медалі тут була українка Яна Шемякіна, але вона припинила свою участь у змаганні ще на стадії 1/8 фіналу. 

23.50 – Перші чемпіони Ріо у дзюдо. У жінок (категорія до 48 кг) золото виборола Паула Парето з Аргентини. Вона у фіналі обіграла кореянку Бокйонг Йонг. А от у ваговій категорії до 60 кг першу золоту медаль для Росії здобув Беслан Мудранов. У вирішальному поєдинку росіянин переміг Йєлдоса Сметова з Казахстану. 

23.45 – Чоловіча збірна Південної Кореї – чемпіон Ігор з стрільби з луку. У фіналі корейці не залишили шансів американцям. Бронза у команди Австралії.   

23.30 – І знову про теніс. Ілля Марченко таки поступився в першому колі Андреасу Сеппі з Італії 3:6, 6:3, 6:7. Натомість, перша ракетка України Еліна Світоліна йде далі. В стартовому поєдинку вона обіграла німкеню Андрею Петкович 2:6, 6:1, 6:3. У наступному колі 8 серпня  Світоліна зіграє проти британки Хізер Уотсон. 

23.20 - Головний тренер збірної України з фехтування Гарнік Давідян впевнений, що Яні Шемякіній було під силу виграти в Ріо дві медалі. «Олена добре проводила поєдинки, контролювала і свої дії, і дії суперниці. Але коли француженка Лорен Рембі вийшла вперед, то вона змінила тактику, почала вичікувати. А в шпазі легше вичікувати, ніж атакувати», - пише сайт НОК України. За словами Давідяна у наших шпажисток попереду командний турнір. Тепер вони вийдуть на нього більш зібраними і злими, адже розуміють, що це останній шанс поїхати з Олімпіади з медалями. 

23.10 – Ось він герой першого дня змагань британський плавець Адам Піті!

22.40 – Є перший світовий рекорд на олімпійському турнірі з плавання! Його встановив британець Адам Піті у попередньому запливі на дистанції 100 м брасом. Він подолав відстань за 57,55 секунди. Попередній рекорд також належав Піті – 57,92. Фінал на цій дистанції 7 серпня.

22.20 – На чоловічому баскетбольному турнірі перша несподіванка. Один з претендентів на медалі – збірна Франції без питань поступилась австралійцям 66:87. У переможців найрезультативнішими були Петті Міллс (21) та Ендрю Богут (18). Французам не допомогла навіть класна гра їх лідера Тоні Паркера (18). 

22.15 – Повертаємось на тенісні корти Ріо. Там розпочався третій сет в матчі першого кола між нашим Іллею Марченком та Андреасом Сеппі з Італії. Після двох сетів рахунок нічийний – 1:1 (3:6, 6:3). Вперед, Ілля!

22.05 – Золота медаль у стрільбі з пневматичного пістолету серед чоловіків їде до В’єтнаму! Стрілок з цієї країни Хуан Він Хоань сенсаційно випередив усіх фаворитів у цій вправі. Срібло у бразильця Феліпе Алмейди Ву, а бронза у Вей Паня. Нагадаємо, що українці Олег Омельчук та Павло Коростильов у фінал не пробилися.

22.00 - Новий олімпійський король велоспорту Грег ван Авермат!

21.45 – Олімпійським чемпіоном у груповій гонці став бельгійський велогонщик Грег ван Авермат. На фініші він випередив товаришів по відриву – Якоба Фульсанга з Данії (срібло) та поляка Рафала Майку (бронза). Відзначимо, що за кілька кілометрів впав один з фаворитів італієць Віченцо Нібалі, який йшов у відриві і мав чудові шанси на перемогу. 

21.30 – Свідками жахливої травми стали глядачі на турнірі зі спортивної гімнастики. Французький гімнаст Самір Саїд невдало приземлився після опорного стрибка і для нього Олімпіада вже закінчилась.

21.10 – На тенісному турнірі у ці хвилини розпочався матч першого кола між українцем Іллею Марченком та Андреасом Сеппі з Італії. Наразі наш тенісист попереду в першому сеті 3:1. Нагадаємо, раніше українка Леся Цуренко знялася з олімпійського турніру через травму.

21.04 - З цього часу і аж до завершення першого змагального дня з вами на трансляції працюватимуть Святослав Василик та Євген Коровай. 

20.40 - Стрільба з лука. Визначилися перші півфіналісти у чоловічому командному турнірі. Австралія з рахунком 5:3 (52:57, 54:54, 56:52, 54:50) перемогла Францію і розіграє путівку у фінал з командою Республіки Корея, яка у свою чергу розгромила Голландію - 6:0 (55:52, 59:54, 57:54). В іншому півфіналі зійдуться Італія і Китай, Індонезія і США.

20.36 - Стартував чоловічий баскетбольний турнір. На цю хвилину Австралія веде в рахунку у матчі з французами.

20.33 - Дружина німецького футболіст Бастіана Швайнштайгера - фотогенічна сербська тенісистка Ана Іванович у трьох сетах поступилася іспанці Карлі Суарес-Наварро - 6:2, 1:6, 2:6.   

20:30 – Поки велогонщики йдуть останні кілометри, поліція підірвала біля фінішної лінії велогонки підозрілий предмет. Безпека понад усе.

20.26 - Пройшли матчі у жіночому турнірі з регбі-7. 

Група А.  США - Фіджі - 7:12, Австралія - Колумбія - 53:0.

Група В. Франція - Іспанія - 24:7, Нова Зеландія - Кенія - 52:0.

Група С. Велика Британія - Бразилія - 29:3, Канада - Японія - 45:0.

20.20 - Завершилася кваліфікація у стрільбі з пневматичного пістолета у чоловіків. Українці Олег Омельчук та Павло Коростильов до фінальної вісімки не потрапили. Один з лідерів світового рейтингу у цій вправі Омельчук мав гарні шанси виступити у фіналі. Олег після чотирьох серій показував другий результат, проте невдало відстрілявся у п'ятій і шостій серіях і, набравши 577 очок із 600 можливих, посів у підсумку 14 місце серед 46 учасників. Коростильов (572) фінішував 35-м. Виграв кваліфікацію китаєць Пан Вей (590), випередивши Чжин Чжонга з Республіки Корея на шість очок. Третім став Джурай Тужинський зі Словаччини (582).

20:15 - Тим часом велогонщикам залишається 50 км до фінішу групової гонки. 

19.55 - Хокей на траві. Чоловіки. Груповий етап. Індія - Ірландія - 3:2, Бельгія - Велика Британія - 4:1. 

19.50 - Волейбол. Жінки. Груповий етап. Китай - Голландія - 2:3 (23:25, 25:21, 25:18, 22:25, 13:15). 

19.35. Баскетбол. Жінки. Груповий турнір. Туреччина - Франція - 39:55 (16:8, 3:14, 16:19, 4:14).

19.30 - Водне поло. Чоловіки. Груповий етап. Сербія - Угорщина - 13:13, США - Хорватія - 5:7, Іспанія - Італія - 8:9. Сьогодні пройдуть ще три зустрічі: Греція - Японія, Франція - Чорногорія та Бразилія - Австралія.

19.20 - Академічне веслування. Жіночий український екіпаж у складі Олени Буряк, Дарини Верхогляд, Анастасії Коженкової та Євгенії Німченко пробився у фінал Олімпійських ігор. Наш квартет упевнено виграв кваліфікаційний заїзд, випередивши веслувальниць з Австралії, Голландії та Китаю, і найближчими днями у фіналі боротиметься за нагороди Ігор-2016. 

19.00 - Фехтування. Олімпійська чемпіонка Яна Шемякіна припинила боротьбу за нагороди. У протистоянні за вихід до чвертьфіналу особистого турніру шпажисток львів'янка поступилася японці японкою Нозомі Сато - 8:11. В 1/8 фіналу програла і киянка Олена Кривицька, яка безуспішно провела бій проти француженки Лорен Рембі - 7:9. Україна втратила всіх своїх представниць в жіночій особистій шпазі.

18.55 - Академічне веслування. Український екіпаж у складі Дмитра Міхая, Артема Морозова, Івана Довгодько та Олександра Надтоки пробився у фінал Олімпійських ігор. "Синьо-жовта" четвірка посіла друге місце у кваліфікаційному заїзді. З першого місця у фінал пройшли веслувальники з Естонії.

18.25 - Теніс. Перше коло. Чоловіки. Кеї Нішікорі (Японія) - Альберт Рамос-Вінолас (Іспанія) - 6:2, 6:4. Джон Міллман (Австралія) - Річардас Беранкіс (Литва) - 6:0, 6:0. Сантьяго Гонсалес / Мігель-Анхель Рейєс-Варела (Мексика) - Флемінг Колін / Інглот Домінік (Велика Британія) -  6:3, 6:0. Лукаш Кубот / Марцин Матковський (Польща) - Рохан Бопанна / Леандер Паєс (Індія) - 6:4, 7:6 (8:6). Жінки. Медісон Кіз (США) - Данка Ковінич (Чорногорія) - 6:3, 6:3. Барбора Стрикова (Чехія) - Яніна Вікмайєр (Бельгія) - 7:6 (8:6), 6:1.

18.15 - Фехтування. Українська шпажистка Ксенія Пантелеєва поступилася в 1/16 фіналу особистого турніру естонці Ірині Ембріх - 3:15. 

18.00 - Теніс. Друга "ракетка" України киянка Леся Цуренко знялася з олімпійського турніру в Ріо-де-Жанейро. "Леся прибула до Ріо кілька днів тому разом зі своїм тренером Дмитром Бричеком. Причина відмови - травма. Була надія, що Цуренко встигне оговтатися до початку турніру, але цього не сталося", - зазначається у Тенісного порталу України. Місце Цуренко в сітці зайняла Александра Крунич із Сербії.

17.55 - Хокей на траві. Чоловіки. Груповий етап: Аргентина - Голландія - 3:3.

17.45 - Волейбол. Жінки. Груповий етап: Японія - Південна Корея - 1:3 (25:19, 15:25, 17:25, 21:25).

17.35. - Дзюдо. Українка Марина Черняк здостроково завершила виступ на олімпійському турнірі у ваговій категорії до 48 кг. Після упевненої перемоги над Шірою Рішоні з Ізраїлю спортсменка із Запоріжжя поступилася дорогою до чвертьфіналу угорці Єві Черновіцькій.

17:30 - Перемогу Вирджинії Трешер зі США у стрільбі з пневматичної гвинтівки світові ЗМІ називають першою сенсацією Олімпіади. Американка несподівано обійшла фавориток з Китаю.

17.25 - Завершився перший матч дня у жіночому гандболі. Бразилія - Норвегія - 31:28. Сьогодні ще зіграють Голландія - Франція, Росія - Республіка Корея, Чорногорія - Іспанія, Румунія - Ангола та Швеція - Аргентина.

17.15 - Стрільба з лука. Визначилися другі чвертьфінальні пари у чоловічому командному турнірі. Італія зустрінеться з Китаєм, який обіграв Бразилію - 6:2 (54:51, 57:53, 53:56, 58:53), а  США зійдеться з Індонезією, в активі якої перемога над Китайським Тайбеєм - 6:2 (55:51, 56:56, 56:56, 53:51). В інших чвертьфіналах зіграють Республіка Корея - Голландія та Австралія - Франція. 

17.00 - Фехтування. Олімпійська чемпіонка львів'янка Яна Шемякіна та киянка Олена Кривицька з перемог розпочали індивідуальний турнір шпажисток. Шемякіна в овертаймі обіграла американку Кортни Гарлей (14:13) і зустрінеться з японкою Нозомі Сато. Кривицька завдала поразки Лам Шинь А з Республіки Корея (15:14). Наступною її суперницею буде француженка Лорен Рембі.

16.55 - Першу золоту олімпійську медаль XXХI Ігор в Ріо-де-Жанейро завоювала американка Вірджинія Трешер, яка виграла змагання у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. Срібним призером стала китаянка Ду Лі, "бронза" дісталася її співвітчизниці І Силін. Українка Наталія Кальниш зупинилася за крок до фінальної вісімки, показавши 9-й результат.

16.30 - Спортивна гімнастика. Стартував кваліфікаційний турнір, де україну представляють Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Владислав Гріко, Максим Сімянків та Андрій Сенічкін.

16.20 - Дзюдо. Українка Марина Черняк з перемоги розпочала турнір у ваговій категорії до 48 кг. Іпон у зустрічі з Шірою Рішоні з Ізраїлю вивів спортсменку із Запоріжжя до 1/8 фіналу. Путівку до чвертьфіналу Черняк розіграє з угоркою Єврою Черновіцкою.

16.00 - На татамі виходять перші представники дзюдо. Водночас розпочинаються олімпійські турніри з пляжного волейболу, хокею на траві (Аргентина - Голландія, чоловіки) та кінного спорту.

15.50 - Стрільба з лука. Визначилися перші чвертьфінальні пари у чоловічому командному турнірі. Республіка Корея зустрінеться з Голландією, яка в 1/8 фіналу обіграла Іспанію - 5:1 (57:54, 57:52, 52:52), а Австралія зіграє з Францією, в активі якої перемога над Малайзією - 6:2 (53:55, 55:53, 55:53, 57:53). В інших чвертьфіналах Італія зустрінеться з переможцем пари Бразилія - Китай, а США зійдеться з кращою командою у протистоянні Китайський Тайбей - Індонезія.

15.35 - Перші кілометри дистанції протяжністю 237,5 км долають учасники чоловічої групової велогонки на шосе, серед яких, нагадаємо, українці Андрій Гривко, Денис Костюк та Марк Падун.

15.25 - Завершилася кваліфікація у стрільбі з пневматичної гвинтівки у жінок. Українка Наталія Кальниш, на жаль, зупинилася за крок до фінальної вісімки, показавши 9-й результат (415,8 очка). Виграла кваліфікацію китаянка Ду Лі з олімпійським рекордом (420,7), другою була німкеня Барбара Енгледер (420,3), третьою - іранка Елаха Ахмаді (417,8). Замкнула першу вісімку китаянка Сілін І, яка випередида Кальниш на 0,1 очка...

15.20 - У ці хвилини починають похід за нагородами Ігор-2016 представники велошосе, гандболу (Норвегія - Бразилія, жінки) та волейболу (Японія - Республіка Корея, жінки).

15.00 - Одночасно розпочалися змагання з фехтування на шпагах (жінки), настільного тенісу (чоловіки, жінки), водного поло (Сербія - Угорщина, чоловіки) та футболу (Канада - Зімбабве, жінки), 

15.00 - Стрільба з лука. Стартували командні змагання серед чоловіків. Українським "робінгудам" у командному турнірі Олімпіади-2016 місця не знайшлося. В індивідуальному турнірі виступить лише олімпійський чемпіон Віктор Рубан. 

14.55 - У кваліфікаційних змаганнях візьмуть участь Дмитро Міхай, Артем Морозов, Іван Довгодько, Олександр Надтока - академічне веслування, Тетяна Біленко - настільний теніс, Наталія Логутенкова - кінний спорт, Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Владислав Гріко, Максим Сімянків, Андрій Сенічкін - спортивна гімнастика, Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Ілля Марченко - теніс.

14.50 - За олімпійські нагороди сьогодні боротимуться наступні українські спортсмени: Наталія Кальниш, Олег Омельчук, Павло Коростильов - кульова стрільба, Яна Шемякіна, Олена Кривицька, Ксенія Пантелєєва - фехтування на шпагах, Андрій Гривко, Денис Костюк, Марк Падун - велошосе, Марина Черняк - дзюдо, Юлія Паратова - важка атлетика.

14.30 - Відкрили перший день Ігор-2016 представники кульвої стрільби та академічного веслування. Серед учасниць змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки, де будуть розіграні перші медалі, - Наталія Кальниш з Дніпра. У веслувальників Україну сьогодні представляють Дмитро Міхай та Артем Морозов з Херсону, киянин Іван Довгодько і Олександр Надтока із Запоріжжя, на яких чекають попередні заїзди.

Фото: @Rio2016_en

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-