Російська спортсменка Ісинбаєва через NYT проситься в Ріо

Російська спортсменка Ісинбаєва через NYT проситься в Ріо

Укрінформ
Російська олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісинбаєва написала колонку в газеті New York Times, в якій попросила востаннє допустити її до участі в Олімпіаді, що відбудеться в Ріо-же-Жанейро в 2016 році.

Текст опубліковано на сайті New York Times.

«Протягом майже 20 років, включаючи участь у чотирьох Олімпійських іграх, я жодного разу не провалила тест на допінг, де б не проходили змагання - в Лондоні, Китаї, США або в європейських країнах. Я здавала тести антидопінговим агентствам постійно і по всьому світу, і всі мої 28 світових рекордів були встановлені за кордоном», - написала Ісинбаєва.

Вона також розповіла, що сподівається взяти участь в Олімпійських іграх, і тренується для цього щодня, незважаючи на те, що два роки тому народила доньку. 34-річна Олена Ісинбаєва є дворазовою олімпійською чемпіонкою зі стрибків з жердиною, вона встановила 28 світових рекордів.

У листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) звинуватила Росію в порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від участі в змаганнях, в тому числі і на Олімпіаді в Ріо. У свою чергу, IAAF дослухалась до рекомендації і відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА).

У новій доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) від 15 червня говориться, що останнім часом сотні спроб провести перевірки використання російськими спортсменами допінгу були зірвані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-