Німеччина закликала МОК не допускати росіян на Олімпіаду

Німеччина закликала МОК не допускати росіян на Олімпіаду

Укрінформ
Голова Федерації легкої атлетики Німеччини Клеменс Прокоп закликав Міжнародний олімпійський комітет заборонити російським легкоатлетам брати участь в Олімпійських іграх в Бразилії.

Відкритий лист Клеменса Прокопа до глави МОК Томаса Баха було опубліковано в п'ятницю в журналі Spiegel.

За словами голови федерації, німецькі спортсмени шоковані масштабом порушень з застосуванням допінгу російськими атлетами та звернулися до нього з проханням вжити заходів.

"Результати двох останніх Олімпійських ігор 2008 і 2012 років свідчать про те, що рівні шанси цілком очевидно були не в усіх", - цитує лист Deutshe Welle.

Своїми діями російські спортсмени обдурили не тільки суперників, а й завдали образи Олімпійському комітету і самій ідеї Олімпійських ігор, зазначається далі у листі. "Тому я прошу серйозно поставитися до стурбованості атлетів і в повній мірі використати всі можливості, щоб забезпечити гідні довіри змагання з рівними шансами для всіх спортсменів", - написав Клеменс Прокоп.

На думку автора листа, рішення може бути тільки одне - російські легкоатлети не повинні бути допущені до Ігор у Ріо-де-Жанейро.

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) 17 червня прийме рішення про допуск російських легкоатлетів до участі в Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. Міжнародний Олімпійський комітет вже заявив про намір подвоїти кількість допінг-контролю перед Іграми в Ріо і піддати суворим перевіркам, насамперед, збірні з Росії та Кенії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-