Україну позбавили трьох олімпійських ліцензій через допінг

Україну позбавили трьох олімпійських ліцензій через допінг

Укрінформ
Допінг-проби українських борців вільного стилю - Андрія Квятковського (65 кг), Алена Засеєва (125 кг), а також представниці України в жіночій боротьбі - чемпіонки світу-2015 Оксани Гергель (58 кг) дали позитивний результат на мельдоній.

Про це повідомляє Об'єднаний світ боротьби (United World Wrestling).

Допінг-проби, які зафіксували невелику концентрацію мельдонію в організмі спортсменів, були взяті в рамках олімпійських кваліфікаційних турнірів. Всього на вживанні мельдонію попалися сім борців - троє з України, по одному з Білорусі, Польщі, Монголії та Киргизії.

Таким чином, результати українських борців були анульовані, а Міжнародна федерація, в свою чергу, прийняла рішення про перерозподіл ліцензій.

У підсумку Україну на Олімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) представлятимуть 9 борців: Жан Беленюк (85 кг), Дмитро Тимченко (98 кг), Олександр Чернецький (130 кг) - в греко-римській боротьбі; Павло Олійник (97 кг), Олександр Хоцянівський (125 кг) - у вільній боротьбі; Юлія Хавалджи (53 кг), Юлія Ткач-Остапчук (63 кг), Аліна Стадник-Махиня (69 кг) і Алла Черкасова (75 кг) - в жіночій боротьбі.

У кожному виді боротьби на Олімпіаді будуть розіграні по 6 комплектів медалей.

Фото: ukrwrestling.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-