За перемогу на чемпіонаті світу міністерство дало Марії Музичук $1 тисячу - Фірман

За перемогу на чемпіонаті світу міністерство дало Марії Музичук $1 тисячу - Фірман

Укрінформ
До матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок українська спортсменка Марія Музичук готувалася за власні кошти.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу розповів спортивний директор оргкомітету чемпіонату світу серед жінок міжнародний гросмейстер Назар Фірман.

«У нас, як це не прикро, на державному рівні підтримки спорту немає. Рік Марія Музичук готувалася за власні кошти, а міністерство все обіцяло... Речі треба називати своїми іменами і це - ганьба. Виплатили одну тисячу доларів за перемогу на чемпіонаті світу і, що називається, вмили руки. В той час, коли ця молода дівчина реально бореться, представляє Україну, виграє у росіянки (Наталії Погоніної у фіналі чемпіонату світу-2015 у російському Сочі) під тиском - і не підтримати її? Ця вся інформація доходила до неї, що матч по суті провалювався, і всі ці переживання зараз позначаються на її грі», - наголосив Фірман, коментуючі перебіг матчу за звання чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук і Хоу Іфань, що наразі проходить у Львові. 

Нагадаємо, в суботу, 12 березня, у Львові триває восьма партія матчу за звання чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук і Хоу Іфань. Чинна чемпіонка світу Марія Музичук грає білими фігурами.

Сьома партія матчу 11 березня завершилася нічиєю після 81 ходу і більше п'яти годин гри. Поки що це найдовша партія матчу.

Рахунок у матчі 4,5:2,5 на користь Хоу Іфань, і китайській шахістці достатньо лише одного очка щоб завершити матч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-