Прапор Чемпіонату світу із шахів підняли у Львові

Прапор Чемпіонату світу із шахів підняли у Львові

Укрінформ
Перед львівською Ратушею замайорів прапор Чемпіонату світу із шахів.

Його підняли  чемпіонка світу з шахів серед юніорок 2015 року Наталія Букса та юні вихованці шахових шкіл обласного центру. На прапорі Чемпіонату зображено змінений логотип міста – «Львів відкритий для шахів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відсьогодні Львів є шаховою столицею світу і ми усі з вами будемо свідками народження шахової королеви. Турнір такого рангу вперше відбувається не тільки у нашому місті, а й в Україні, і ми зробимо все, щоб закріпити за собою право на проведення таких зустрічей і надалі. Адже у Львові проживає 30 гросмейстерів. А кожна школа, кожен дитсадок вирощують поповнення для цього загону. Адже з минулого року, коли ми розпочали підготовку до матчу, в усіх шкільних і дошкільних закладах Львова запровадили уроки з шахів»,- сказав міський голова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, матч за світову шахову корону серед жінок триватиме з 1 до 18 березня. Усі партії зіграють у Палаці Потоцьких. Чинна чемпіонка світу Марія Музичук змагатиметься з претенденткою - китаянкою Хоу Іфань. Сьогодні о 18.30 у Львівській опері відбудеться офіційне відкриття поєдинку.

Про підготовку  Марії Музичук до турніру читайте у бліц-інтерв'ю Укрінформу її тренера Олега Музичука 

Фото: Вголос

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-