ФІФА затвердила перелік кандидатів на посаду президента

ФІФА затвердила перелік кандидатів на посаду президента

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) у вівторок, 26 січня, затвердила фінальний перелік п’яти кандидатів на вибори президента організації.

Про це повідомляє DW із посиланням на заяву організації.

До проведення передвиборної кампанії допущені принц Алі бін аль-Хусейн (Йорданія), шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа (Бахрейн), Джанні Інфантіно (Італія і Швейцарія), Токіо Сексвале (ПАР) і Жером Шампань (Франція).

"Виборчий комітет формально визнав і проголосив кандидатів допущеними до виборів на посаду президента ФІФА на позачерговому конгресі ФІФА", - зазначено в листі, надісланому усім 209 асоціаціям-членам федерації.

Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) напередодні заявив про підтримку кандидатури генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно на посаду президента ФІФА.

Раніше свою кандидатуру з виборів глави ФІФА зняв президент УЄФА Мішель Платіні, пояснивши це браком часу на проведення передвиборчої кампанії.

Наприкінці вересня 2015 року органи юстиції Швейцарії відкрили справу проти глави ФІФА Йозефа Блаттера за підозрою у тому, що він незаконно переказав два мільйони швейцарських франків Платіні в 2011 році. 21 грудня арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила Блаттера і Платіні від футболу на вісім років.

Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого в Цюриху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-