Українські олімпійці отримали нове спортивне обладнання

Українські олімпійці отримали нове спортивне обладнання

Укрінформ
Зусиллями Міністерства молоді та спорту України продовжується оновлення спортивного обладнання, інвентарю та форми для збірних країни з олімпійських видів спорту.

Нове спортивне обладнання, зокрема, для гімнастів, встановлення якого завершується у навчально-спортивному центрі "Конча-Заспа", презентував у понеділок міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає кореспондент Укрінформу.

"Вперше за останні вісім років гімнасти отримали увесь комплект сучасного гімнастичного обладнання - килим, бруси, колода, кільця, кінь, перекладина. Нинішня матеріальна база тепер повністю відповідає вимогам для якісної підготовки гімнастів. Щоб наші олімпійці у наступному році вдало виступили на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, принесли перемоги, на честь яких лунатиме наш гімн і майорітиме прапор України", - зазначив Ігор Жданов.

Чемпіон світу зі спортивної гімнастики Олег Верняєв та головний тренер чоловічої збірної зі спортивної гімнастики Генадій Сартинський подякували Мінмолодьспорту та особисто Ігорю Жданову за виконане рішення Оргкомітету з підготовки до Ігор-2016. Олег Верняєв зауважив, що відтепер спортсмени тренуватимуться на нових сертифікованих снарядах, майже таких, які будуть встановлені на змаганнях Олімпіади 2016 у Ріо-де-Жанейро.

Сучасний інвентар отримали представники греко-римської, вільної та жіночої боротьби, у розпорядженні яких з'явилися шість борцівських килимів. Три човни дісталися академічним веслувальникам.

Окрім того, за результатами відкритих торгів укладено договори на придбання спортивного обладнання для легкої атлетики, фехтування, дзюдо, стрибків на батуті, боксу та стрибків у воду.

За словами міністра, відповідна робота триває й з іншими спортивними федераціями, які розраховують на олімпійські медалі.

"Я проводжу зустрічі з кожною федерацією, де є потенційні можливості для перемог. Ми обговорюємо, що їм потрібно для забезпечення якісної підготовки спортсменів до Олімпійських ігор", - сказав Ігор Жданов.

Нагадаємо, раніше Національний олімпійський комітет придбав для збірної України найсучасніший гімнастичний килим для вільних вправ Janssen fritsen, який використовується під час проведення офіційних стартів під егідою Міжнародної федерації гімнастики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-