Начальник курсу Академії сухопутних військ у Львові бив і принижував курсантів - ДБР

Начальник курсу Академії сухопутних військ у Львові бив і принижував курсантів - ДБР

Укрінформ
Начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного інкримінують побиття і приниження курсантів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного…

Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, начальник курсу понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись «навчити» їх дисципліни та порядку. Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. Про такі «виховні методи» стало відомо лише у березні цього року, тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

Слідством задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем.

Як зазначається, невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності.

Читайте також: За побиття строковика суд відправив офіцера на 1,5 року до дисциплінарного батальйону

Незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-