Україна перевірила умови проживання дітей з України, евакуйованих до Румунії

Україна перевірила умови проживання дітей з України, евакуйованих до Румунії

Укрінформ
За дорученням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбувся моніторинговий візит до п'ятьох закладів у Румунії, де перебувають діти, евакуйовані з України.

Перевірка засвідчила, що діти проживають у належних умовах. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Укрінформ.

«За дорученням віцепрем’єрки відбувся моніторинговий візит до Румунії за участі представників Міністерства соціальної політики, Національної соціальної сервісної служби, Омбудсмана, Одеської та Дніпропетровської ОВА, керівників закладів та народних депутатів. Візит проходив із 29 квітня по 4 травня та мав на меті перевірити умови перебування дітей, евакуйованих у складі закладів до Румунії», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, комісія відвідала 5 закладів, де наразі перебуває 140 дітей: 114 дітей із чотирьох закладів Одеської області та 26 дітей - з одного із закладів Дніпропетровщини. «Представники моніторингової групи засвідчили, що діти перебувають у належних умовах», - додали у міністерстві.

Водночас, як зазначається у повідомленні, комісія розглянула питання потреб українських дітей, зокрема оформлення закордонних паспортів, ID-карток, підтвердження статусу інвалідності.

Верещук доручила Одеській ОВА скоординувати роботу законних представників дітей, аби ті підготували необхідні документи до посольства України в Румунії.

Читайте також: Необхідно адаптувати навчальну програму для українських учнів за кордоном - Верещук

«Ми повинні оперативно врегулювати це питання. Наші діти мають бути забезпечені всіма необхідними документами», - наголосила вона.

Як повідомлялося, на початку травня з Донеччини до Волинської області евакуювали 53 громадян, серед яких 31 дитина й 1 особа з інвалідністю.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-