єОселя: минулого тижня українські родини взяли кредитів на ₴331 мільйон

єОселя: минулого тижня українські родини взяли кредитів на ₴331 мільйон

Інфографіка
Укрінформ
Від початку дії програми "єОселя" українські родини взяли кредити на придбання житла на 14 млрд грн; із них минулого тижня – на 331 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки

“9 тисяч українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя від початку її дії. Загальна сума виданих кредитів - 14 млрд грн. 60% іпотечних кредитів взяли військовослужбовці та силовики, 11% - педагоги та науковці, 9% - медики”, - зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Вона зазначила, що представники вищезгаданих професій можуть взяти кредит на придбання квартири або приватного будинку під 3%. Інші українці, які не мають житла або потребують покращення житлових умов, можуть отримати кредит за програмою під 7%.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 198 кредитів на 331 млн грн, серед яких: кредити під 3% отримали 96 військовослужбовців та силовиків, 10 педагогів, 17 медиків та 4 науковці та кредити під 7% отримали 52 українці без власного житла, 8 ВПО та 11 ветеранів.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (150 кредитів) та у забудовника (27). Також 21 українець взяв кредити на купівлю квартири в будинку, який зводиться.

Читайте також: За програмою єОселя 70 родин придбали приватні будинки

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: Київської області - 38, міста Києва - 37, Львівської області - 16, Одеської області - 15, Вінницької та Волинської областей - по 10.

За словами Бігун, купують українці не лише квартири, а й приватні будинки - вже видано 81 кредит на їх придбання.

Як повідомлялося, програма "єОселя" почала свою роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами програми є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank та Банк Кредит Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-