Роботу служби 112 до кінця року поширять на всю територію країни

Роботу служби 112 до кінця року поширять на всю територію країни

Укрінформ
До кінця року планується поширити роботу служби 112 на всю територію України, водночас номери профільних екстрених служб продовжать працювати й після 2024-го.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у Фейсбуці.

У відомстві зауважили, що наразі лінія 112 працює вже у двох макрорегіонах України - центральному та західному.

Так, у травні очікується запуск центру служби 112 у Дніпрі, а у вересні — в Одесі. Центри покриватимуть східні та південні регіони України відповідно.

«Громадяни можуть звертатися за допомогою з будь-якого куточка України. Виклик за номером 112 перенаправляється до служб екстреної допомоги», - додали в МВС.

Також зазначається, що на лінію 112 можуть звертатися й люди з порушеннями слуху чи мовлення. Для цього необхідно надіслати повідомлення на номер 112. «Після цього надійде посилання на відеозв’язок з операторами, які володіють жестовою мовою», - підкреслили у відомстві.

Читайте також: На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112

Крім того, у МВС зазначили, що номери профільних екстрених служб 101, 102, 103 і 104 продовжать працювати й після 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок березня від початку запуску в Україні служби 112 - «єдиного вікна» для повідомлень про надзвичайні ситуації - її оператори отримали майже мільйон звернень від громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-