В Україні понад дві тисячі дітей вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні понад дві тисячі дітей вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Укрінформ
В Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налічується понад 2 тисячі дітей.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов, передає Укрінформ.

«На сьогодні в реєстрі налічується 2 тисячі 123 дитини», - сказав він.

Добросердов зазначив, що більшість дітей, які вважаються зниклими безвісти, – це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, про яких повідомляли відповідні органи і установи після окупації територій.

Він додав, що адміністрування Єдиного реєстру осіб, у тому числі дітей, депортованих або примусово переміщених у зв’язку із збройною агресією РФ проти України, здійснює ДП «Український національний центр розбудови миру», яке належить до сфери управління Мінреінтеграції.

За його словами, у цьому реєстрі містяться відомості про осіб, які були примусово переміщені у межах окупованих територій або ж депортовані на територію РФ чи Білорусі.

«Кількість записів у цьому реєстрі дуже велика, з огляду на те, що ця інформація збиралася від початку війни з усіх можливих джерел. Наразі проводиться робота щодо співставлення інформації, яка міститься в реєстрі Мінреінтеграції та реєстрі Міністерства внутрішніх справ України», - пояснив він.

За його словами, на жаль, є факти, коли люди думають, що краще не звертатися до поліції, щоб не було проблем зі сторони окупаційної влади.

Читайте також: В Україні нерозшуканими залишаються 50 150 людей

Як повідомлялося, станом на 11 квітня армія РФ вбила в Україні 542 дитини і ще 1289 дітям завдала поранень.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-