Уряд ОАЕ передав майже 5000 ноутбуків для українських школярів

Уряд ОАЕ передав майже 5000 ноутбуків для українських школярів

Фото
Укрінформ
Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав майже 5 тисяч ноутбуків для українських школярів.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ. 

«Нова партія пристроїв для українських школярів – результат роботи Коаліції девайсів. Наш план до кінця 2024 року: 100 тисяч гаджетів для учнів і 30 тисяч – для вчителів. Спільними зусиллями держави, міжнародних партнерів та благодійних фондів відновлюємо доступ до освіти для кожної дитини, яка нині, через війну, не має змоги здобувати освіту», - зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Як зазначають в МОН усі цифрові пристрої будуть розподілені між учнями 5–11 класів із вразливих категорій Сумської, Дніпропетровської та Донецької областей у межах Коаліції девайсів – об’єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів для учнів та освітян.

Уряд ОАЕ передав майже 5000 ноутбуків для українських школярів / Фото: mon.gov.ua

Читайте також: Школи шести громад на Чернігівщині отримали ноутбуки від німецьких партнерів

«Найбільшу потребу в девайсах (понад 3 000) Фундація Олени Зеленської разом із МОН та Мінцифрою цього разу закриває на Сумщині. Конотопський, Шосткинський, Сумський, Охтирський – ті райони, які зараз щоденно потерпають від обстрілів та де діти вимушені навчатися тільки онлайн. Дати можливість учням вчитися попри війну – головна мета нашої Коаліції девайсів. Дякую уряду Об’єднаних Арабських Еміратів за постійну підтримку української освіти», - зазначила директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Як повідомлялося, за даними МОН, майже 300 тисяч українських школярів не мають доступу до освіти через відсутність ноутбука чи планшета. За час діяльності Коаліції девайсів вже вдалося залучити від партнерів майже 50 тисяч ґаджетів для навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-