Закривати ТГ-канали не варто, але треба обмежити роботу тих, які працюють проти України - Карандєєв

Закривати ТГ-канали не варто, але треба обмежити роботу тих, які працюють проти України - Карандєєв

Укрінформ
Т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв не підтримує закриття Телеграм-каналів як медіа, але пропонує обмежити роботу тих, які працюють проти України і дезінформують суспільство.

Про це він сказав у Миколаєві під час круглого столу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не користуюсь ТГ як месенджером, але я читаю там новини, беру звідти інформацію. Я не підтримую закриття Телеграму як медіа, бо там є багато позитивних речей. Там є канали об’єктивні, вони працюють на Україну. Є різні точки зору: одні кажуть, що треба заборонити ТГ, бо вони поширюють фейки, інші – ні, бо це інструмент свободи слова, засіб контролю влади та впливу на неї», - сказав Карандєєв.

За його словами, зараз стоїть завдання знайти можливість зменшити шкоду від тих ТГ каналів, які працюють проти України, дезінформують суспільство або керуються збоку держави-агресора. Також є ті, хто використовує ТГ як бізнес і нехтує при цьому правилами, у тому числі і безпековими, зазначив урядовець.

«На мою думку, важливо мінімізувати кількість каналів, які доносять неправдиву антиукраїнську інформацію, або технічними засобами, або ж знайти можливість вплинути на людей, які отримують ці новини, щоб вони були більш критичними при споживанні такого продукту. Це є однією з програм медіаграмотності, якою займається наше міністерство. Вона має обмежені ресурси, але це дуже актуально», - сказав Карандєєв.

Читайте також: Медіарегулятор залишається фінансово залежним від виконавчої влади - Потураєв

Він також наголосив на важливості пошуку балансу у споживанні інформації з ТГ-каналів та створенні чогось нового на межі двох наративів: безконтрольності у поширенні інформації та бажанні надати її носіям правильного напрямку.

Як повідомлялося, експерт ГО «Інститут Дослідження Кібервійни» Єгор Аушев заявив, що із технічної точки зору можливо заборонити використання месенджера Телеграм в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-