Сходження на Говерлу здійснили понад 400 учасників разом із десантниками 80-ї бригади

Сходження на Говерлу здійснили понад 400 учасників разом із десантниками 80-ї бригади

Фото
Укрінформ
«Говерляна-2024» об’єднала понад 400 учасників від п’яти до 80-ти років. На найвищу гору України піднялися також штурмовики 80-ї ОДШБ, для яких в межах заходу вдалося зібрати на дрон 220 тисяч гривень.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

«Це 60-те, ювілейне, масове сходження «Говерляна», що відбувається щороку. Цього разу ми присвятили його нашим захисникам. Піднятись на Говерлу — це, звичайно, у рази легше, ніж виконувати бойові завдання. Але, тим не менш, виклик не з найпростіших. З цим викликом упоралися понад 400 людей. У тому числі — військові 80-ї бригади. Нам хотілось подарувати для них не лише дрон, а й досвід спілкування та спільні спогади у відносно безпечних умовах», - розповів Хім’як.

Сходження на Говерлу здійснили понад 400 учасників разом з десантниками 80-ї ОДШБ / Фото надав Роман Хім'як

За його словами, для військових це можливість відчути вдячність і підтримку тих, хто піднімався поруч — цивільних різного віку й професій. Найменшому учаснику цьогорічної «Говерляни» ще не виповнилося і 6 років. Найстарішому — далеко за 80.

В межах проєкту відбувався збір на дрон з тепловізором DJI Mavic 3T для штурмовиків 80-ї ОДШБ, які виконують завдання на Донецькому напрямку, вартість якого 200 000 грн. Банку розбили, коли донати сягнули 220 грн.

Захід організували управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля».

Читайте також: Херсонщина передала захисникам понад сотню FPV-дронів

«Говерляна» - щорічне традиційне сходження на найвищу гору України. Учасниками можуть бути всі фізично здорові та активні особи віком від 14 років, які є прихильниками здорового способу життя, спорту та туризму.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році «Говерляна» об’єднала майже 200 учасників. До масового сходження додали благодійний аспект, і учасники задонатили близько 50 тисяч на допомогу захисникам, зокрема, 47 Бригади «Маґура».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-