У Чернівцях попрощалися із українським політиком Геннадієм Москалем

У Чернівцях попрощалися із українським політиком Геннадієм Москалем

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на Центральному кладовищі попрощалися із українським політиком, ексголовою Луганської та Закарпатської обласних адміністрацій Геннадієм Москалем.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Попрощатися із відомим політиком прийшли кілька сотень людей. Серед них був і його заступник за часів головування в Луганській обласній адміністрації Юрій Клименко.

"Хочу сказати, що Геннадій Геннадійович - це державник з великої літери, патріот, він опинився у потрібний час у потрібному місці. Саме він зупинив розвиток сепаратизму на території Луганської області. Налагодив роботу всіх державних структур у Сєвєродонецьку, почали людям виплачувати пенсії, зарплати, почали працювати підприємства Луганщини. Тобто, почалося нормальне життя", - сказав Клименко.

У Чернівцях попрощалися із українським політиком Геннадієм Москалем / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Він розповів про фірмовий стиль роботи Геннадія Москаля, який кожного ранку ходив пішки на роботу і по дорозі намагався спілкуватися із місцевими мешканцями, правоохоронцями, комунальниками тощо. За це його дуже поважали і любили на Луганщині.

Про своєрідний стиль спілкування Геннадія Москаля згадав і колишній міністр інфраструктури Максим Бурбак. За його словами, Москаль ніколи не цурався свого простого походження і не ліз до кишені за гострим слівцем.

Читайте також: Як жити, щоби по смерті про тебе говорили так, як про Москаля

"Ми з ним практично були сусідами. Останнім часом він проживав на перевалі Німчич, я деколи відвідував сусідню Виженку. І найкращі спогади - це коли ми з ним сиділи, пили чай і могли по 3-4 години просто спілкуватися. Він був ерудованою людиною, знав усе, що відбувалося на Буковині, мав свій погляд на це, і ми з ним ділилися думками. Востаннє ми з ним так спілкувалися у грудні минулого року", - розповів Бурбак.

Помер Геннадій Москаль 17 березня у віці 73 років після важкої хвороби.

Геннадій Москаль народився 11 грудня 1950 року в селі Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області. Український політик і правник, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації, генерал-лейтенант міліції, кандидат юридичних наук, доцент, народний депутат України VI і VII скликань. На позачергових парламентських виборах 2007 року був обраний від партії «Наша Україна - Народна самооборона», у 2012 році вдруге був обраний до Верховної Ради від партії ВО «Батьківщина». У парламенті працював на посаді першого заступника голови Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Із 5 березня 2015 року був керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Із 15 липня 2015 по 11 червня 2019 року обіймав посаду голови Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-