Через спалювання сухостою удвічі збільшилася кількість пожеж - ДСНС

Через спалювання сухостою удвічі збільшилася кількість пожеж - ДСНС

Укрінформ
Через спалювання сухостою цьогоріч удвічі збільшилася кількість пожеж у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

«Удвічі збільшилася кількість пожеж. У минулому році за цей період виникло близько тисячі пожеж, а цьогоріч уже сталося 2,5 тисячі пожеж.

За два місяці цього року у нас є троє загиблих і п’ятеро травмованих», - сказав він.

За словами посадовця, найбільша кількість пожеж виникла у Дніпропетровській, Одеській, Харківській, Івано-Франківській областях.

Основною причиною є навмисне спалювання сухої рослинності і необережне поводження з вогнем.

«Так склалося з радянських часів, що люди, в основному літнього віку, з потеплінням починають наводити порядки на своїх ділянках шляхом випалювання рослинності. Але це не сприяє підвищенню родючості ґрунтів, а призводить до екологічного забруднення території і погіршення здоров’я громадян. І знищення тваринного світу», - зазначив Шкарбута.

Читайте також: На Осокорках горять три гектари очерету і трави біля озера

Він також нагадав, що за спалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром від 1,5 тис. до 3 тис. грн. У випадку значних збитків, штраф перевищує 15 тис. грн і може настати кримінальна відповідальність.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня поблизу села Слобідське Харківської області спалахнула масштабна пожежа через спалювання сухої трави. Пожежу гасили понад 50 рятувальників і 10 автоцистерн протягом 13 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-