Рівень добробуту дітей в Україні - вищий середнього

Рівень добробуту дітей в Україні - вищий середнього

Дослідження
Укрінформ
Дослідження "Індекс майбутнього", яке провели Фундація Олени Зеленської і Київська школа економіки за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, свідчить, що показник рівня добробуту дітей в нашій країні вищий середнього.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

"Індекс добробуту становить 0,64 — це показник вище середнього (максимально можливий 1,0)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами дослідження, на високому рівні в українських дітей соціальні навички — вони емпатійні, готові ділитися і допомагати. Більшість дітей не схильна до ризикованої поведінки — злочинності, вживання алкоголю, наркотиків тощо.

Читайте також: Фундація Олени Зеленської презентувала результати дослідження «Індекс майбутнього»

Більшість дітей сприймають себе позитивно та відчувають турботу. 71% підлітків вважають себе щасливими попри війну. В цьому діти зі східних і південних регіонів майже не відрізняються від однолітків з більш віддалених від лінії фронту областей.

Водночас 44% проявляють ознаки посттравматичного стресового розладу. Менше половини дітей (46%) кажуть, що почуваються добре і енергійно, 60% почуваються в безпеці (у дітей з прифронтових областей цей показник нижчий). 12% стикається із цькуванням щонайменше раз на тиждень.

Дослідження “Індекс майбутнього” охоплює різні сфери, які в сукупності формують добробут: освіту, охорону здоров’я, безпеку, матеріальну підтримку, ментальне здоров’я, соціальні навички, стосунки з сім’єю і друзями, ризиковану поведінку.

Читайте також: Українці краще оцінюють власний добробут, ніж економічну ситуацію в країні

Автори документа взяли за основу не тільки статистичні дані з офіційних джерел, але і запитали думку самих дітей. Понад 1300 підлітків віком 10–17 років, які зараз живуть в Україні, взяли участь в онлайн-опитуванні. Ще 25 глибинних інтерв’ю провели з експертами і колишніми вихованцями закладів.

Як повідомляв Укрінформ, Дитячий фонд ООН відкрив у Києві виставку «Ательє мрій», присвячену силі та стійкості українських дітей в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-