В Україні 24% дітей навчаються онлайн

В Україні 24% дітей навчаються онлайн

Дослідження
Укрінформ
В Україні 24% дітей навчаються дистанційно, найбільше у східних та південних регіонах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчать результати пілотного дослідження добробуту дітей в Україні після двох років повномасштабного вторгнення «Індекс майбутнього», які презентовані в «Українському домі».

«В умовах війни дистанційне навчання залишається актуальним для значної частки дітей, і фактично кожен п'ятий учень в Україні в цьому році навчається дистанційно. Тут присутня суттєва регіональна диференціація, оскільки ми бачимо, що діти на Сході та Півдні набагато більше навчаються онлайн, аніж діти з інших регіонів», - сказав головний аналітик дослідження Владислав Шиманський.

Читайте також: У Запорізькій області навчання відбуватиметься онлайн або у змішаному форматі

Так, 24% дітей в Україні навчаються онлайн. Найбільше - у Запорізькій, Луганській, Херсонській та Харківській областях.

Він зазначив, що 55% батьків «дуже добре чи добре» оцінюють умови для онлайн навчання. Батьки дітей зі Сходу (22%) частіше вказували на погані умови, ніж батьки з інших макрорегіонів (14%).

Також згідно з дослідженням, рівень знань математики системно нижчий за рівень знання української та англійської мови по всій Україні.

Дослідження розроблено за ініціативи Фундації Олени Зеленської та Київської школи економіки і за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

Читайте також: У школах Донеччини навчання дистанційне - цьогоріч учнів буде на 20% менше, ніж торік

Дані для дослідження збиралися з п’яти різних джерел: державних джерел, відкритих джерел, кількісного опитування дітей, інтерв’ю з експертами та людьми, які виховувалися в системі інституційного догляду.

Онлайн-опитування проводилося серед репрезентативної вибірки населення України віком 10–17 років. Було проведено 1313 інтерв'ю по всій Україні (окрім тимчасово окупованих територій України до та після 24 лютого 2022 року).

Результати цього пілотного дослідження стануть основою для розробки державної політики, спрямованої на поліпшення умов життя та майбутнього дітей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-