У закладах інституційного догляду перебуває понад 27 тисяч дітей - перша леді

У закладах інституційного догляду перебуває понад 27 тисяч дітей - перша леді

Укрінформ
В українських закладах інституційного догляду та виховання на сьогодні перебуває 27,6 тисячі дітей, з них 22 тисячі мають батьків.

Такі дані навела дружина Президента Олена Зеленська під час презентації пілотного дослідження добробуту дітей в Україні після двох років повномасштабного вторгнення "Індекс майбутнього", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цей складний час особливо важко дітям, які зростають без родини. Наразі в закладах інституційного догляду та виховання перебуває 27 606 дітей, 22 073 дитини при цьому мають батьків, не обмежених у батьківських правах. Так, Україна взяла курс на пріоритизацію сімейних форм виховання, але війна боляче вдарила по прийомних родинах", - сказала перша леді.

У нідерландському Утрехті відбулися заходи до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

За її словами, перед повномасштабним вторгненням в Україні проживало 7,5 млн дітей, зараз 2 млн з них стали вимушеними переселенцями і перебувають за кордоном. Крім того, Росія примусово вивезла з України понад 19 тис. дітей.

Читайте також: В Україні розроблять національний і регіональні плани розвитку сімейного виховання

"Життя з відчуттям постійної тривоги, постійної небезпеки - це забагато навіть для дорослої людини. Якщо казати про дитину, то війна - це вже іноді половина чи третина їхнього життя. І можна собі уявити, наскільки вона впливає на їхнє життя", - зауважила Зеленська.

Як повідомлялося, в Україні в межах проєкту «Адреса дитинства» Фундації Дружини Президента Олени Зеленської готуються до заселення 11 будинків для прийомних родин, які втратили житло внаслідок військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-