Журналіст зібрав близько ₴800 тисяч на пікапи для підрозділу ППО в Херсоні

Журналіст зібрав близько ₴800 тисяч на пікапи для підрозділу ППО в Херсоні

Фото
Укрінформ
Засновник благодійної групи NESEMOS, журналіст та військовослужбовець Петро Шуклінов зібрав майже 800 тис. грн, за які придбають пікапи для підрозділу протиповітряної оборони в Херсоні.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

За словами Шуклінова, кошти вдалося зібрати завдяки проданим на аукціоні трьом портретам колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Зулужного, які намалював хмельницький художник Олександр Канюка.

Фото: Петра Шуклінова
Фото: Петра Шуклінова

«Я замовив три картини (портрети Залужного – ред.) в талановитого художника Олександра Канюки ще минулого року. Коли я їх побачив вживу, був просто вражений деталізацією. Кілька тижнів тому я передав картини на підпис пану генералу. Очікував, що аукціон принесе для Херсона близько 500 тис. грн, але вийшло майже 800 тис. грн. Боротьба за портрети була запеклою. Це рекордна сума, яку ми зібрали за один аукціон з потрійним лотом. За кілька днів ми закриємо збір і почнемо закуповувати машини», – зазначив Шуклінов.

За його словами, з початку повномасштабної війни благодійна група NESEMOS передала війську понад 200 автомобілів. Цього року вона сфокусувалася на захисті українських міст від російських БПЛА та ракет, поставивши за мету купити, обладнати та передати в 6-8 міст по три пікапи, готові для протиповітряної оборони.

Перша партія автівок скоро поїде в підрозділ ППО в Одесі. Потім автомобілі також відправлять в Запоріжжя, Харків, Миколаїв. На всі ці міста кошти вже зібрані, зараз триває процес закупівлі.

«Наразі ми майже зібрали 1,5 млн грн на мобільну ППО для Херсона. Далі будуть Дніпро, Чернігів, Суми. Три пікапи – це близько мільйона гривень з ремонтом. Ми купуємо не нові машини, але замінюємо в них максимально можливу кількість запчастин на нові. Робимо це на власній ветеранській СТО «NESEMOS» в Києві, де ветерани безкоштовно ремонтують машини для військових. Ми також збираємо на обладнання для машин – потужні шини, додаткові акумулятори, планшети, універсальні турелі», – додав Шуклінов.

Читайте також: «Хотів висловити вдячність»: турецький співак написав пісню про Залужного

Для збору коштів благодійна група проводить аукціони. Інколи на них розігрують артефакти зі збитої російської авіатехніки від власного благодійного магазину, а деколи – спеціальні лоти, як-от портрети з особистим підписом Залужного.

Як повідомляв Укрінформ, художник із Хмельницького Олександр Канюка намалював чотири чорно-білі портрети Залужного. За словами художника, усі його роботи чорно-білі. Він малює їх на білому папері високої якості формату А3, використовуючи лише вугільний та графітовий олівці. На створення однієї роботи витрачає до 80 годин.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-