ДБР передало до суду справу військома з Ужгорода, який змушував солдатів будувати йому маєток

ДБР передало до суду справу військома з Ужгорода, який змушував солдатів будувати йому маєток

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який змушував солдатів будувати йому приватний маєток

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Улітку 2023 року ДБР у взаємодії з Національною поліцією викрило посадовця, підлеглі військовослужбовці якого з січня до серпня минулого року замість служби проводили будівельні роботи у його маєтку.

На будівництві постійно працювали п’ятеро солдатів. Ще один підлеглий за погодженням з керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю. Попри це усі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм безпідставно нарахували й виплатили понад 500 тис. грн.

Колишнього військового комісара обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також: На Закарпатті ДБР викрило воєнкома, який змушував солдатів будувати йому маєток

Фігуранта звільнили з посади, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави.

Вирішується питання про відшкодування завданих державі збитків. На фігуранта також склали адмінпротокол про корупцію.

Як повідомляв Укрінформ, у ході обшуків у воєнкома вилучили атрибутику РФ (монети, документи про здобуття російської освіти), одяг з емблемами СРСР і РФ, посвідчення офіцера Міністерства оборони СРСР, а також значки, кокарди та георгіївську стрічку. Також були вилучені 3,5 тис. доларів.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-