В Україні порівнюють відібрані у родичів ДНК-зразки - 2100 загиблих лишаються неопізнаними

В Україні порівнюють відібрані у родичів ДНК-зразки - 2100 загиблих лишаються неопізнаними

Укрінформ
За кожним фактом безвісти зниклої людини розпочато кримінальне провадження і проводяться слідчі дії.

Як передає Укрінформ, про це розповів в інтерв’ю «Цензор.НЕТ» перший заступник голови Національної поліції – очільник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

«З початку повномасштабної війни до поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти 51 тисячі громадян і 35% знайшли живими. Інші – а це як військові, так і цивільні, – поки що перебувають незрозуміло де», - сказав він.

За словами посадовця, за кожним фактом безвісти зниклої людини розпочато кримінальне провадження і проводяться слідчі дії.

Цуцкірідзе розповів, що правоохоронці порівнюють ДНК-зразки, які були відібрані у родичів безвісти зниклих, зі зразками тіл, які доставляються в Україну з Росії під час обмінів, а також ексгумуються на деокупованих територіях. На даний час 2100 загиблих людей залишаються неопізнаними, зазначив він.

Очільник Головного слідчого управління розповів, що під час роботи з близькими і родичами зниклих безвісти правоохоронці зіштовхнулися з проблемою, коли не можуть відібрати їхні зразки ДНК через те, що вони перебувають за кордоном.

Читайте також: Нацполіція наразі має 32 швидкісні лабораторії з відбору ДНК

У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ у співпраці з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти осіб розпочало закордонну компанію з відбору біологічного матеріалу у громадян, які розшукують рідних в Україні й не мають можливості повернутися. Наразі заявки на здачу зразків ДНК подали сотні українців, котрі проживають за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ України оголосило про збір зразків ДНК українців, які зараз вимушено перебувають за кордоном, йдеться про збір ДНК-профілів для упізнання тіл людей, які, можливо, загинули, внаслідок російської агресії.

Фото: МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-