Верещук відвідала в Сумах заклади для учасників бойових дій і ветеранів

Верещук відвідала в Сумах заклади для учасників бойових дій і ветеранів

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідала в Сумах заклади для учасників бойових дій, ветеранів, членів їхніх родин та родин загиблих захисників.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Мінреінтеграції.

Зокрема, міністр відвідала комунальну установу Сумської міської ради – Центр учасників бойових дій, діяльність якого спрямована на підтримку та відновлення здоров’я, повернення до активного повноцінного життя в суспільстві захисників України та їхніх сімей. 

За даними Мінреінтеграції, на обліку в центрі перебувають понад 3,5 тисячі осіб, з них більш ніж 1,5 тисячі – члени сімей учасників бойових дій. За минулий рік установа надала понад 36 тисяч послуг, від початку січня поточного року – майже 2,4 тисячі.

Заклад забезпечує соціальну підтримку та супровід, юридичне консультування, психологічну допомогу тощо. Також там функціонує відділення реабілітації, де від початку року проведені понад 8,5 тисяч процедур.

На базі цієї комунальної установи реалізується експериментальний проєкт щодо запровадження Інституту помічника ветерана.

У межах робочої поїздки Верещук відвідала також бізнес-школу для учасників бойових дій і ветеранів, створену на базі Сумського національного аграрного університету для адаптації ветеранів до цивільного життя й активної участі в розбудові країни.

Читайте також: У Запоріжжі відкрили Центр ветеранського розвитку

У закладі забезпечений безбар’єрний доступ, щоб усі почувалися комфортно під час навчального процесу.

Бізнес-школа пропонує курси підвищення кваліфікації, де вчать основам підприємництва та бізнес-плануванню, інтернет-маркетингу, написанню успішних проєктів, фінансовій грамотності тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у межах робочої поїздки в Сумську область Верещук перевірила центри прийому й обслуговування громадян, які виїжджають через Росію із захоплених територій, зокрема через коридор «Колотилівка – Покровка».

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-