Суд продовжив арешт Коломойському до 2 березня

Суд продовжив арешт Коломойському до 2 березня

Укрінформ
Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2 млрд 650 млн грн.

Про це заявив слідчий суддя, передає кореспондент Укрінформу.

«Продовжити строк тримання під вартою до 02.03.2024. Визначити заставу у 2 млрд 650 млн грн», - сказав суддя.

Прокуратура просила продовжити Коломойському запобіжний захід до 2 березня у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2,7 млрд грн.

Сторона захисту Коломойського просила відмовити у задоволенні цього клопотання сторони обвинувачення у повному обсязі.

Читайте також: Суд відкрив провадження щодо банкрутства авіакомпанії МАУ

Окремо Коломойський під час засідання, відповідаючи на питання судді, заявив, що у нього багато хронічних хвороб, які загострилися в ізоляторі.

«У мене з’явилася серцева проблема, яка, може, раніше і була, але не у такій гострій формі. Зараз вона потребує додаткового обстеження, мінімум 3 програми, які потрібно зробити», - розповів бізнесмен.

Раніше Коломойському суд визначив у якості альтернативи тримання під вартою заставу у розмірі 3,8 млрд грн. Але 21 грудня минулого року Київський апеляційний суд зменшив її до 2,7 млрд грн.

Читайте також: Суд підтвердив, що ПриватБанк не повернуть ексвласникам - Боголюбов програв справу

Як повідомлялося, 2 вересня Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України оголосили Коломойському підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (Шахрайство) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Працівники БЕБ і СБУ інкримінують Коломойському легалізацію впродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

Шевченківський райсуд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діяв до 2 грудня. У листопаді суд продовжив до 26 січня запобіжний захід Коломойському у вигляді взяття під варту. Крім того, 7 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському і п’ятьом членам організованої ним групи підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-