У Запоріжжі відкрили спецкімнати для свідчень дітей, які постраждали чи стали свідками злочину

У Запоріжжі відкрили спецкімнати для свідчень дітей, які постраждали чи стали свідками злочину

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі відкрили дві спеціальні «зелені кімнати» для надання свідчень дітьми, які постраждали чи стали свідками злочину, в межах проєкту зі створення особливого простору.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проєкт вдалося реалізувати за фінансової підтримки уряду Данії та за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

«Ми розуміємо, наскільки важливо для населення України відчувати себе безпечно в такі часи, і ми розуміємо, наскільки багато поліція робить, щоб люди в громадах відчували себе безпечно на побутовому рівні. Реалізація цього проєкту важлива, бо вона спрямована на захист прав дітей та підлітків», - сказав програмний менеджер ПРООН Нільс Крістенсен.

Ці приміщення дадуть змогу проводити інтерв’ювання дитини, яка потерпіла або стала свідком злочину, в умовах, що мінімізують та не допускають повторної травматизації психіки дитини, з урахуванням її індивідуально-психологічних властивостей.

Як пояснила голова правління ГО «Егіда-Запоріжжя» Антоніна Шостак, приміщення має окрему кімнату, в якій будуть працювати психолог і дитина. Слідчий перебуває в іншій кімнаті, його дитина не буде бачити взагалі. Питання від слідчого психолог отримуватиме через блютуз. У подальшому факти, надані неповнолітніми, можуть бути використані як доказ у суді.

Читайте також: Росія поранила в Україні вже 1195 дітей

Проєкт з облаштування двох «зелених кімнат» у Запоріжжі розпочався 1 жовтня 2023 року і тривав до середини грудня.

Такі кімнати мають бути в кожному районному відділку поліції. Правоохоронці кажуть, що це завдання, яке має бути реалізовано в найближчі роки.

Наразі у самому Запоріжжі є дві такі кімнати, і ще одна облаштована у Вільнянську. Раніше такий проєкт був реалізований у Мелітополі, який зараз перебуває в тимчасовій окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-