ПвК «Центр» за проєктом «Запакуй небо - прокачай ППО» передано партію апаратних зв’язку

ПвК «Центр» за проєктом «Запакуй небо - прокачай ППО» передано партію апаратних зв’язку

Укрінформ
В межах проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО» Повітряному командуванню «Центр» передана партія комплексних апаратних звʼязку, що супроводжують протиповітряні ракетні комплекси.

Про це повідомила компанія «Нова пошта», яка разом із фондом «Повернись живим» є організатором проєкту, передає Укрінформ.

«Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з Новою поштою передали Повітряному командуванню «Центр» третю партію обладнання у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО». Підрозділи протиповітряної оборони отримали комплексні апаратні звʼязку (КАЗи)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що КАЗи - це прохідні вантажівки, забезпечені всім необхідним обладнанням, технікою, захищеними видами зв'язку, аби ефективно виконувати бойові завдання, повністю енерго- та теплонезалежні.

Читайте також: Торік на Донеччині було виділено близько ₴800 мільйонів на силовий блок

Вартість однієї комплексної апаратної звʼязку становить близько 7 млн грн. Передані КАЗи, кількісь яких не роголошується з міркувань безпеки, вже у війську - допомагають боронити Київ, Полтаву, Вінницю, Житомир, інші населені пункти у центральній частині України.

«Запакуй небо — прокачай ППО» - перший проєкт, який комплексно забезпечує повітряні сили зв’язком.

Як повідомлялося, у межах проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО» зібрано на зв’язок для сил протиповітряної оборони понад 330 млн грн, з яких 118 млн грн задонатили громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-