Помер правнук Івана Франка

Помер правнук Івана Франка

Укрінформ
Учора, 2 січня, помер український науковець, правнук Івана Франка Юрій Юрачківський.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Львівського національного літературно-меморіального музею І.Франка, передає Укрінформ.

"З сумом сповіщаємо, що вчора пішов у засвіти син Зеновії-Ростислави Франко, правнук Івана Франка Юрій Юрачківський", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає інтернет-видання "Збруч", Юрій був старшим сином у родині третьої онуки Івана Франка - Зеновії-Ростислави Франко і випускника Львівського університету Павла Юрачківського. Народився він 25 червня 1951 р. У 1973 р. закінчив Київський університет ім.Т.Г. Шевченка, а в 1979-му – аспірантуру при цьому університеті. Спочатку працював старшим інженером Інституту геронтології, а потім старшим науковим працівником Інституту кібернетики АН України.

2001 року, вже у статусі видатного вченого (outstanding scientist), поїхав на роботу до США, де пропрацював 10 років.

У першій половині 1970-х стояв біля витоків спортивного бриджу в Україні, був чемпіоном і володарем кубку України з бриджу, капітаном національної збірної й багато років очолював Київську федерацію спортивного бриджу, був віцепрезидентом української федерації. 2003 року посів друге місце на чемпіонаті Нью-Йорка з бриджу.

У 1975 році одружився з Любов'ю Миколаївною Коваль. Через рік у них народився єдиний син Данило, який нині захищає Україну у лавах Збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-