Зеленська провела підсумкову відеозустріч Саміту перших леді та джентльменів

Зеленська провела підсумкову відеозустріч Саміту перших леді та джентльменів

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська провела підсумкову в цьому році відеозустріч Саміту перших леді та джентльменів, учасники поділились результатами і планами на наступний рік.

Про це вона повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провели підсумкову в цьому році відеозустріч Саміту перших леді та джентльменів. Мої колеги поділилися своїми результатами за рік і планами на наступний", - зазначила Зеленська.

На думку першої леді, саміт стає дедалі дієвішим. Якщо торік його учасники зібрали 6,4 млн доларів на придбання 92 машин першої допомоги для України, то цього року уже домовились про міжнародне медичне партнерство. "Від класичної концепції м’якої сили – до сили потужної та дієвої, яка щодня змінює світ", - зауважила вона.

Під час відеозустрічі чоловік прем’єр-міністра Данії Бо Тенгберг розповів, що працює над створенням документального серіалу про вплив війни на Миколаїв і його жителів.

Перша леді Естонії Сір’є Каріс поділилася результатами співпраці з Житомирською областю та кооперації з Фундацією Олени Зеленської.

Перша леді Ісландії Еліза Рейд розповіла про результати Всесвітнього форуму жіночого лідерства.

Дружина голови уряду Іспанії Марія Бегонья Гомес Фернандес наголосила на активній роботі посольств України та Іспанії щодо інтеграції українських дітей в іспанське суспільство та розповіла про кооперацію Міністерства охорони здоров’я та Міністерства оборони для навчання українських лікарів.

Перша леді Сербії Тамара Вучич поділилася результатами роботи зі збереження культурної спадщини, запросивши колег взяти участь у фестивалі.

Партнер президента Словаччини Юрай Різман зазначив, що після саміту розпочав проєкти з ментального здоров’я у Словаччині.

Чоловік Президента Словенії Алеш Мусар розповів про перший етап навчання українських тренерів у Молдові щодо надання психосоціальної допомоги дітям.

Дружина Президента Європейської ради Амелі Дербаудренгієн привітала Україну з новим етапом на шляху до вступу в ЄС і наголосила на необхідності продовжувати надавати підтримку державі.

Читайте також: Премєрка Данії: Відкрита розмова про ментальне здоров’я – це показник сили, а не слабкості

Зеленська поділилася своїм баченням, яким стає саміт і на які виклики він готовий відповідати. "Саміт стає постійною платформою, готовою відповідати на гуманітарні виклики сьогодення. Можна сказати, що це наша оновлена місія. А як ми вже з’ясували, виклики, що постають перед усіма людьми світу, дуже подібні. Наш саміт уже знайшов власну формулу стійкості: у взаємодії, спільних цінностях і допомозі тим, хто її потребує. Працюємо далі", - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня у Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів. Ідейною натхненницею є дружина Президента Олена Зеленська.

Метою заходу є створення міжнародної діалогової платформи, яка буде сприяти вирішенню гуманітарних проблем в усьому світі.

Фото: Телеграм Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-