Гуманітарне розмінування: перші 30 команд винахідників представили свої роботи

Гуманітарне розмінування: перші 30 команд винахідників представили свої роботи

Укрінформ
Протягом дводенного Demining Bootcamp, що відбувся в Києві 2-3 грудня, близько 30 команд, що претендують на участь в програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні, представили свої проєкти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Близько півсотні команд українських розробників подали заявку на участь в акселераційній програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні, що реалізується за ініціативи Міністерства економіки спільно із Kyiv School of Economics. Протягом дводенного Demining Bootcamp, що відбувся в Києві 2-3 грудня, близько 30 команд, що претендують на участь в програмі, представили свої розробки та ідеї.

«Наша глобальна мета – впродовж 10 років повернути у використання 80% потенційно замінованих територій...Один з ключових напрямків — застосування найсучасніших технологій у розмінуванні. Ми прагнемо допомогти нашим винахідникам та інноваторам швидко пройти шлях від ідеї до створення чи масштабування продукту. Це буде експертна допомога, а в разі, якщо проєкт перспективний — допомога із пошуком фінансування, сертифікацією, виходом на ринок», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Під час Demining Bootcamp команди інноваторів представили експертам свої напрацювання за напрямами «Техніка для розмінування», «Комплексні рішення», «IT-рішення», «Обстеження».

Експертна група, до складу якої увійшли представники Національного органу з протимінної діяльності, Міністерства оборони, ДСНС, Міністерства економіки мала змогу оцінити та надати свої коментарі й поради щодо проєктів, які вже працюють в реальних умовах, і тих, що перебувають на стадії ідей.

Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний зауважив, що в подальшому на команди, чиї проєкти будуть визнані експертами найбільш перспективними, чекає чотиримісячна акселераційна програма. Весною наступного року планується тестування вже готових чи удосконалених продуктів на полігонах та в реальних умовах.

Прийом заявок на акселераційну програму триває.

Читайте також: Литва презентувала Україні оновлену концепцію «Коаліції з розмінування»

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартувала акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні; її результатом має стати втілення нових рішень у сертифіковані вироби та технології. Програма передбачає навчальні курси з підприємництва, менторську підтримку від галузевих експертів, реальні випробування технологій на полігоні. Учасники програми матимуть змогу скласти індивідуальну дорожню карту у супроводі менторів та експертів, отримати підтримку при розробці бізнес-моделі та плану розвитку бізнесу від ідеї чи прототипу до сертифікованого виробу, чи технології.

Фото: www.me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-