Зеленська дала поради щодо здорового медіаспоживання

Зеленська дала поради щодо здорового медіаспоживання

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська оприлюднила поради щодо здорового медіаспоживання, створені у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?".

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

"Спускатися в укриття на час тривоги. Дбати про сон, відпочинок і їжу щодня. Додайте до цих базових потреб ще одну корисну звичку: стежити за тим, що споживаєте з медіа. Адже в умовах війни від достовірності інформації залежать життя", - зазначила перша леді.

За її словами, відповіді на питання про те, як фільтрувати новини та не дати їм множити стреси, містяться у простих порадах щодо здорового медіаспоживання, створених у межах програми "Ти як?".

По-перше, зауважила Зеленська, це перевірені джерела інформації. Ідеться про те, як контролювати підписки в соцмережах, де знайти "білий" список інформаційних ресурсів і чому, наприклад, швидкість новини не дорівнює якості - бо видання з репутацією завжди витрачають час на перевірку достовірності.

Також це вплив на емоційний стан. Медіа можуть спричиняти тілесні стресові реакції, виснажувати, адже травмують не лише події, а й повідомлення про них. Особливо обережно треба ставитися до новин про трагедії, якщо є подібний травматичний досвід, бо перегляд може стати тригером – ніби гачком підчепити й втягти у небажані переживання, підкреслила дружина Президента.

Читайте також: За рік до 11% зросла кількість українців, які вважають свій психологічний стан поганим - експертка

За словами Зеленської, це і захист від медіатравми. "Багато практичних порад: про глибоке дихання, що заспокоює, про масажування пальців тощо – ціла аптечка самодопомоги. Автори особливо радять не піддаватися хибному почуттю провини через перегляд контенту", - зазначила вона.

І загальною рекомендацією є те, що час за особистими правилами – це запорука ментального здоровʼя, зазначила перша леді.

Читайте також: Тренінг зі психологічної допомоги в межах програми «Ти як?» пройшли понад 100 викладачів ВНЗ

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська наголошує, що в Україні має бути створений комфортний простір для всіх травмованих війною людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-