Суд відхилив клопотання прокуратури про запобіжний захід голові Нацслужби здоров’я Гусак

Суд відхилив клопотання прокуратури про запобіжний захід голові Нацслужби здоров’я Гусак

Укрінформ
Печерський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід голові НСЗУ Наталії Гусак у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, рішення суду оголосив суддя Печерського суду Сергій Вовк.

Під час засідання суду сторона обвинувачення звернулася до суду з проханням обрати запобіжний захід голові НСЗУ у вигляді особистого зобов'язання з вимогою утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні.

Читайте також: У Нацслужбі здоров'я розцінюють обшуки як «тиск з метою блокувати роботу»

У свою чергу, сторона захисту зауважила, що слідство не вивчило всі документи.

Як зазначила під час засідання суду Гусак, під час обшуку всі необхідні документи надавалися і в паперовій, і в електронній формі.

Як зауважив під час засідання суду адвокат Гусак Володимир Лящовський, запобіжний захід матиме репутаційні наслідки для НСЗУ в цілому, у тому числі у міжнародних партнерів. За його словами, не доведено також наявність підстав, що підозрювана у справі переховується від слідства, не визначено коло осіб-свідків, з якими при обранні запобіжного заходу не має права спілкуватися підозрювана тощо.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора оголосив голові НСЗУ підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також: У голови Нацслужби здоров'я провели обшуки та оголосили підозру

В НСЗУ заявили, що обшуки правоохоронців є тиском на Нацслужбу здоров'я з метою заблокувати роботу установи. Зокрема, наголосили, що обшуки розпочалися в той день, коли розпочалися перші позапланові моніторингові візити НСЗУ в медичні заклади згідно з оновленою процедурою, затвердженою нещодавно урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-