Нацполіція від початку року викрила 116 випадків торгівлі людьми

Нацполіція від початку року викрила 116 випадків торгівлі людьми

Укрінформ
В Україні від початку року поліцейські задокументували 116 фактів торгівлі людьми, підозри оголошені 65 особам.

Про це Національна поліція повідомила у Фейсбуці з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми, передає Укрінформ.

За даними Нацполіції, цьогоріч установлено 80 постраждалих від торгівлі людьми, серед них 37 чоловіків, 27 жінок і 16 дітей.

«Ми надалі працюємо та докладаємо зусиль, аби попереджати, виявляти, фіксувати ці жахливі історії та притягувати до відповідальності тих, для кого людина досі – товар. Якщо ви стали свідком або потерпілим від подібних злочинів, не мовчіть – одразу звертайтеся до поліції», – наголошують правоохоронці.

Як відомо, торгівля людьми може набувати різних форм. Серед них – сексуальна експлуатація, трудове рабство, продаж дитини, примусове вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність тощо.

Читайте також: На Київщині блокували канал вивезення українок в ізраїльські борделі

За даними Міжнародної організації праці, у світі в рабстві перебувають близько 40 млн людей, з них 71% – жінки, кожною четвертою жертвою є дитина.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми відзначається щороку 18 жовтня. Його мета – підвищити рівень обізнаності й небайдужості громадськості до торгівлі людьми, донести до суспільства необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу на глобальному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-