У МВС презентували три короткометражні фільми про бійців «Гвардії наступу»

У МВС презентували три короткометражні фільми про бійців «Гвардії наступу»

Фото, відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ напередодні Дня захисників та захисниць України презентувало три короткометражні фільми про штурмові бригади «Гвардії наступу», які беруть участь у боях на Сході та Півдні України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

На прем’єрі фільмів були присутні Герої російсько-української війни, командири підрозділів, керівники Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та курсанти вищих навчальних закладів системи МВС.

«Сили МВС ще з 2014 року дають відсіч російським окупантам. Ми боремося з ворогом століттями, адже на меті у Росії – знищити нашу ідентичність та весь наш народ. Саме ця війна показала справжнє звіряче обличчя ворога. Наша задача - вибити окупантів з нашої землі та відбудувати наші міста», – заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на відкритті заходу.

Глава МВС подякував бійцям штурмових бригад - «Азов», «Буревій», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан», «Червона калина», «Хартія», «Лють» та «Сталевий кордон», за віддану службу та захист України від російських загарбників.

Він наголосив, що саме вони є одними з тих, хто наближає Перемогу.

Також Клименко відзначив студентів вищих навчальних закладів системи МВС, котрі попри війну обрали шлях формування правопорядку та відбудови країни.

«Я хотів би звернутися до кожного і кожної з вас. Ви – молоді люди, які відчули своє покликання – служити на благо держави. Після завершення війни поліція та Національна гвардія будуть охороняти публічний порядок. Прикордонники будуть на держрубежах, а рятувальники повернуться до звичних завдань. Ми не маємо дозволити, аби наші рідні та близькі почувалися в небезпеці», - зазначив очільник МВС.

Між презентацією фільмів до гостей виходили бійці та командувачі штурмових бригад, які розповідали про бойові дії, побратимів, евакуацію, полон та плани на майбутнє вже у вільній країні.

Своєю чергою курсанти вищих навчальних закладів системи МВС спілкувалися з бійцями та запитували про успіхи на фронті та кількість знищеної техніки.

За словами командира бригади «Сталевий кордон» Валерія Падителя, «ми створюємо наші підрозділи на основі отриманого досвіду. Досвід – це, мабуть, саме дороге, що у нас може бути. Досвід не купиш, не знайдеш, його потрібно отримати».

«На початку створення бригади була опрацьована програма, як штурмових дій, так і підрозділів вогневої підтримки, артилерії. Кожен з бійців працює за своїм напрямком, отримавши відповідне навчання в інструкторів», – поінформував Падитель.

Саме під його командуванням прикордонники виконували завдання з оборони Маріуполя. Він останнім зі свого загону вийшов з Азовсталі та потрапив у полон.

«Ми прогнозували війну ще за місяць до початку повномасштабного вторгнення, ми вже проводили певні підготовчі заходи. Ніхто не вірив до останнього, але, на жаль, воно так сталося. Перше враження було розчарування, а наступне – це як офіцера – прийняття рішень щодо організації оборони нашої держави», – пригадав Падитель.

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко подякував військовослужбовцям за професіоналізм, силу та мужність у звільненні українських територій та наголосив, що Україна обов’язково переможе у цій війні.

«Ваша робота, мужність, відвага і стійкість дають змогу нам стримувати та знищувати ворога, звільняти наші території. Українці пишаються такими воїнами! Дякую кожному з вас! Слава Україні!» - наголосив Півненко.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський нагородив бійців обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють» Гвардії наступу за участь у звільненні від росіян Кліщіївки Донецької області.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-