Різниця у даних щодо кількості населення в Україні становить майже 10 мільйонів - експерт

Різниця у даних щодо кількості населення в Україні становить майже 10 мільйонів - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Соціальний і військовий психолог Олег Покальчук вважає, що для планування повоєнного відновлення влада має знати реальну кількість населення в Україні, а для цього необхідно провести перепис населення.

Таку думку він висловив у інтерв’ю Укрінформу.

«Для початку треба хоча б провести перепис населення. Реально, за різними методиками підрахунку, розбіжності в цифрах у нас сягають близько 10 мільйонів. Приміром, людина, яка тут прописана, вже 10 років живе у Португалії. То вона де? Треба тонше до цього діла підходити. Я думаю, необхідні механізми, в принципі, існують», - сказав Покальчук.

Водночас він спрогнозував «багато прикрих несподіванок» під час проведення перепису населення. «Я маю на увазі не в плані чисельних результатів – менше, більше, а в тому, що ця брехня про кількість населення давала нескінченні можливості для маніпулювання під час виборів», - зауважив соціальний та військовий психолог.

Він пояснив, що багато місцевих територіальних громад, депутатів, чиновників через відсутність точних даних про чисельність населення «торгували мертвими душами».

Читайте також: В Україні проживають понад 36 мільйонів людей – ООН

«А потім з'ясується, що цього немає. Значить, будуть інші бюджети. Тут автоматично зменшуватиметься об'єм корупційних схем, тому що ви не можете вкрасти гроші у людей, які померли 20 років тому, а на них у даному населеному пункті виділяється соціалка. Ну й тому подібне», - зазначив Покальчук.

Як повідомлялося, за даними Інституту демографії та соціальних досліджень, станом на 1 січня 2023 року чисельність населення України становила від 28 млн до 34 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-