ПЦУ затвердила перехід на новоюліанський календар

ПЦУ затвердила перехід на новоюліанський календар

Укрінформ
Православна церква України затвердила перехід на новоюліанський календар.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення священники ухвалили під час Помісного Собору Православної Церкви України, що відбувся у Софії Київській.

Про це повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній на брифінгу за результатами Помісного собору, передає кореспондент Укрінформу.

"З 1 вересня цього року Православна церква України офіційно переходить на новоюліанський календар. Календарна комісія нашої церкви вже підготувала відповідний календар, щоб з практичного боку не було жодних перешкод", - сказав Предстоятель ПЦУ.

Він зауважив, що до переходу на новий стиль ПЦУ рухалася впродовж останніх п'яти років. "Зараз ми побачили, відчули та зрозуміли, що віряни готові до зміни календаря", - сказав митрополит.

Читайте також: За останні п'ять років до ПЦУ перейшли 1,5 тисячі парафій з Московського патріархату

Він нагадав, що рішення про перехід на новоюліанський календар було ухвалено на Архієрейському соборі у травні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня відбулося засідання Архієрейського собору Православної церкви України, під час якого розглядалося питання переходу на новий календар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-