Суддю Тандира, підозрюваного в смертельній ДТП, залишили під вартою до 26 серпня

Суддю Тандира, підозрюваного в смертельній ДТП, залишили під вартою до 26 серпня

Укрінформ
Печерський райсуд столиці продовжив тримання під вартою до 26 серпня ексголові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

“За клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 26 серпня 2023 року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суддя Тандир був у стані алкогольного сп’яніння, коли збив нацгвардійця - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Правоохоронці суддю затримали.

Той відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання в нього біологічних зразків.

За фактом ДТП правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу.

Колектив Макарівського районного суду заявив, що не виправдовує дії голови суду та виступає за повне й неупереджене розслідування трагічної події.

27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Тандира. Того ж дня Печерський районний суд на засіданні обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

29 травня на зборах суддів Макарівського районного суду звільнили суддю Тандира з посади голови суду.

2 червня Вища рада правосуддя відсторонила до 25 липня 2023 року Тандира від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Як повідомили у ДБР 11 липня, експертиза показала, що ексголова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння, коли збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-