Дешевше ремонтувати гуртожитки для переселенців, ніж будувати модульні містечка - Верещук

Дешевше ремонтувати гуртожитки для переселенців, ніж будувати модульні містечка - Верещук

Укрінформ
Ремонт гуртожитків для переселенців є ефективнішим вкладенням грошей, ніж будівництво модульних містечок.

Таку думку висловила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Це проста математика. На моє переконання, вигідніше вкладати ресурси в ремонт існуючих гуртожитків. У нас достатньо обʼєктів такого типу», – сказала Верещук.

За її словами, досвід експлуатації модульних містечок для ВПО показав, що їх неможливо будувати швидко й у великих масштабах. У 25 зведених модульних містечках проживає приблизно 5 тисяч переселенців, що неспівмірно із загальною кількістю ВПО, які потребують тимчасового житла. Крім того, утримання модульних містечок є досить затратним для місцевих бюджетів.

Читайте також: В Ірпені цього літа відкриють нове модульне містечко - мер

Водночас в Україні є велика кількість обʼєктів типу гуртожитків. Їх можна було б відремонтувати чи переобладнати під тимчасове житло для переселенців.

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформувала про те, що близько 200 тисяч українців перебувають у місцях компактного поселення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-