Соцвиплати для переселенців у 2023 році будуть збережені - Верещук

Соцвиплати для переселенців у 2023 році будуть збережені - Верещук

Укрінформ
У 2023 році соціальні виплати для внутрішньо переміщених осіб будуть збережені.

У цьому запевнила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Мінреінтеграції.

«Моя позиція залишається незмінною – у поточному році ми маємо зберегти всі виплати ВПО», – сказала Верещук.

За її словами, нині не можна стверджувати, що більшість ВПО вже отримали фінансову незалежність. Тож дуже важливо продовжувати виплачувати їм кошти й дати можливість стати на ноги.

Розроблена Мінреінтеграції та схвалена урядом Стратегія державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, зокрема, й передбачає забезпечення ВПО грошовою допомогою від держави.

Читайте також: Уряд спростив порядок призначення субсидій, пільг і деяких соцвиплат

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила на тому, що заборгованість по виплатах внутрішньо переміщеним особам має бути невідкладно погашена. Міністерству фінансів спільно з Мінсоцполітики було доручено опрацювати питання щодо внесення змін до відповідної бюджетної програми з метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб соціальними виплатами впродовж другого виплатного періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-