ДБР змінило підозру ексочільнику Міненерговугілля Насалику

ДБР змінило підозру ексочільнику Міненерговугілля Насалику

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому керівнику одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а колишньому керівнику міністерства змінили кваліфікацію.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє в Телеграмі.

Встановлено, що за вказівкою очільника міністерства підлеглий йому керівник департаменту Міненерговугілля укладав зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема у порушення постанови Кабінету міністрів посадовці штучно “списували” комерсантам кошти за експлуатацію державного майна.

Сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 року по грудень 2020 року становить 1 млрд 488 млн грн.

Як нагадали в ДБР, у лютому 2023 року у вказаному кримінальному провадженні була оголошлена підозра колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). 

Надалі за результатом розслідування колишньому міністру змінило підозру на ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем). Він вчинив вказаний злочин за попередньою змовою з колишнім керівником одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте також: ВАКС продовжив дію процесуальних обов’язків для ексміністра інфраструктури

Санкція статті передбачає покарання на строк до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексміністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Зокрема, йому інкримінують підписання збиткових для держави угод на 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-