Суд узяв під варту одного з підозрюваних у привласненні ₴17 мільйонів підприємства НААН

Суд узяв під варту одного з підозрюваних у привласненні ₴17 мільйонів підприємства НААН

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директору приватного товариства, підозрюваному у привласненні майже 17 млн гривень коштів одного з державних підприємств Інституту сільського господарства степу Нацакадемії аграрних наук.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі.

Так, ідеться про директора товариства, на рахунки якого була переведена частина привласнених грошових коштів.

Читайте також: Екскерівника банку судитимуть за розтрату ₴477 мільйона

Згідно із судовим рішенням, фігурант має перебувати під вартою до 7 липня поточного року. Також йому визначений альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 2,013 млн гривень.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладений обов’язок прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора і суду та повідомляти їм про зміну свого місця проживання та місця роботи.

Також фігурант буде зобов’язаний носити електронний засіб контролю, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками й здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Полтавській області свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд/ вʼїзд в Україну.

Читайте також: На Вінниччині у розпорядження Міноборони повертають землі вартістю ₴233 мільйони

Підозрюваному буде заборонено відлучатися з Полтави без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду.

Як повідомляв Укрінформ, днями колишній заступниці директора одного з державних підприємств Інституту сільського господарства Степу НААН України та двом її спільникам оголосили підозру у заволодінні майже 16,7 млн гривень.

Встановлено, що восени 2021 року експосадовиця привласнила кошти держпідприємства в особливо великих розмірах шляхом безпідставного перерахування за фіктивними договорами про поставки органічної добавки та її "внесення" на поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-