Напад на Гандзюк: прокуратура просить 10 років ув’язнення для обвинувачених

Напад на Гандзюк: прокуратура просить 10 років ув’язнення для обвинувачених

Укрінформ
Під час судових дебатів у справі щодо вбивства Катерини Гандзюк прокуратура попросила призначити покарання у вигляді 10 років в'язниці для обвинувачених.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Андрій Синюк, який підтримує державне обвинувачення у цій справі, що слухається у Дніпровському райсуді Києва.

“Під час судових дебатів я попросив суд визнати Мангера і Левіна винними у вчиненні організації нападу на Катерину Гандзюк та призначити їм покарання у вигляді десяти років позбавлення волі”, - сказав він.

Як зазначається на сторінці у Фейсбуці спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?», це максимум, який може бути за тією кваліфікацією злочину, за яким обвинувачують підозрюванрих.

Читайте також: У справі вбивства Гандзюк 11 травня відбудуться дебати

За словами Синюка, він висловив клопотання про продовження обом обвинуваченим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави до набрання вироком законної сили.

Крім того, прокурор підтримав цивільний позов потерпілих до обвинувачених у розмірі 15 млн грн.

Наступне судове засідання у справі призначене на 14 год. 15 травня. З останнім словом виступлять обвинувачені Мангер і Левін, після цього суд піде до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Фото: Колян Пастико, Громадське

Читайте також: Справа Гандзюк: обвинувачених в організації нападу залишили під вартою

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і помічник депутата облради Олексій Левін, підозрювані в організації замаху на Гандзюк, перебувають під вартою.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-